EEM Groepenkasten

Kerstwandeling met heerlijke nostalgie, muziek en lekkers in het Veenpark

veenpark kerstwandeling veenhuis klazienaveen

Een wandeling met een dikke plus!

Of het nou wel of geen witte kerst wordt in het Veenpark doen ze er tijdens de Kerstwandeling Plus op 2e Kerstdag een schepje sfeer bovenop.

Er is niet alleen veel nostalgie en een uitgebreid muziekprogramma, maar ook ritjes, kribbes, kerkjes, de kerstman en veel lekkers om te proeven. Wandelaars kunnen starten vanaf 10:00 uur. De activiteiten duren ongeveer tot 16:30 uur. In verband met de invallende duisternis kan er echter gestart worden tot 15:00 uur.

Over de wandeling is zo veel te vertellen dat het Veenpark er een speciale miniwebsite voor heeft gemaakt. Op de eerste pagina van www.veenpark.nl kunt u heel gemakkelijk door klikken.

Traktaties

Het is niet alleen wandelen, kijken en luisteren. Ieder deelnemer krijgt een zogenaamde traktatiekaart. Op vertoon van deze kaart kan er onderweg een “opkikkertje” worden gedronken en twee keer een lekkernij worden gegeten. Voor de kleine wandelaars zijn er Marshmallows die boven een vuur bij de Kerst-Hippies kunnen worden geroosterd.

Muziek

Muziek is een belangrijk onderdeel van de wandeling. In de grote kerk van het park treden afwisselend Popkoor Ankoor en Potpourri op. (De kinderen kunnen ondertussen in de dorpsschool naar een Kerstverhaal luisteren.) Nog specialer is misschien wel de kerstmuziek uit de doedelzak van de Pipers uit de Schotse Hooglanden. In het Harmonium Museum kunt u luisteren naar en meezingen met Nederlandse kerstklassiekers. Dit alles vanuit een huiskamer setting uit de jaren zestig van de vorige eeuw.

En wandelen?

Even langs alle activiteiten kuieren of echt een stevig struinen door het natuurlijk hoogveengebied? Een ritje maken kan ook! Met de dorpstrein langs de dorpen of met de Kerstexpress (antieke tractor met huifkar) over de straatjes van Bargermond puffen.

Veenpark knieperties bakken klazienaveen

Nog veel meer

Er is veel te zien, te ruiken en te genieten. De Kerstman , de twee bakkerijen, de kerkjes en de grootste kribbe van Drenthe. De klompenmaker en de smid zijn aan het werk en in de houtzagerij wordt de laatste boom van dit jaar tot planken gezaagd. Kniepertjes bakken en oliebollen proeven. Gratis een kerstkaart voor volgend jaar versturen? U mag dit jaarlijkse kerstevenement gewoon niet missen! Op de website van het Veenpark (www.veenpark.nl) staan alle activiteiten nog eens voor u op een rijtje.

Voor de kerstwandeling hoeft u zicht niet aan te melden.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top