EEM Groepenkasten

Kerstwandeling Plus in het Veenpark op 2e Kerstdag

veenpark, the myles brothersBarger Compascuum – De Kerstwandeling in het Veenpark op 2e Kerstdag is al lang geen wandeling meer maar een compleet kerstevenement. Het park organiseert de wandeling samen met de Historische Vereniging “t Aole Compas.

Kerstwandeling Plus

Tientallen leden van de Historische Vereniging “t Aole Compas zullen in touw zijn om het de bezoekers naar de zin te maken. Er is niet alleen veel nostalgie en een uitgebreid muziekprogramma. Maar er zijn ook ritjes, kribbes, kerkjes, de kerstman en heel veel lekkers om te proeven. Een Kerstwandeling Plus dus!

Kerstverhaal voor kinderen

Muziek is een belangrijk onderdeel van de wandeling. In de grote kerk van het park treden afwisselend het Popkoor Ankoor en Potpourri op, terwijl de kinderen kunnen ondertussen in de dorpsschool naar een Kerstverhaal luisteren. In het Harmonium Museum kunt u luisteren naar, en/of meezingen met Nederlandse kerstklassiekers. Dit alles vanuit een huiskamersetting uit de jaren zestig van de vorige eeuw.

Speciaal

Heel speciaal is de kerstmuziek van The Myles Brothers. Deze vier half Schotse broers bespelen, in Schotse rok, de Schotse doedelzak. De groep bestaat uit David, Denny, Michael, en de jongste Chris Myles.

Traktatiekaart

Het is niet alleen wandelen, kijken en luisteren. Ieder deelnemer krijgt een traktatiekaart. Op vertoon van deze kaart kan er onderweg een “opkikkertje” worden gedronken en twee keer een
lekkernij worden gegeten. Voor de kleine wandelaars zijn er Marshmallows die boven een vuur bij de Kerst-Hippies geroosterd kunnen worden. En wandelen? Even langs alle activiteiten kuieren of echt een stevig struinen door het natuurlijk hoogveengebied? Maar een ritje maken kan ook! Met de dorpstrein langs de dorpen of met de Kerstexpress, een antieke tractor met huifkar, over de straatjes van het Bargermond te gaan puffen.

Er is veel te zien, te ruiken en te genieten. De Kerstman , de twee bakkerijen, de kerkjes en de grootste kribbe van Drenthe. De klompenmaker en de smid zijn aan het werk en in de houtzagerij wordt de laatste boom van dit jaar tot planken gezaagd. Kniepertjes bakken en oliebollen proeven. Gratis een kerstkaart voor volgend jaar versturen? U mag dit jaarlijkse kerstevenement gewoon niet missen!

Voor de kerstwandeling hoeft u zicht niet aan te melden. Wandelaars kunnen starten vanaf 10.00 uur. De activiteiten duren ongeveer tot 16.30 uur. In verband met de invallende duisternis kan er echter gestart worden tot 15.00 uur. Over de wandeling is zo veel te vertellen dat het Veenpark er een speciale miniwebsite voor heeft gemaakt. Hier staan alle activiteiten nog eens voor u op een rijtje.

Prijs € 10,50 (vanaf 12 jaar) en € 6,00 (t/m 11 jaar.)  Inclusief alle activiteiten en traktaties.
Parkeren is bij ons altijd gratis.

Veenpark
Berkenrode 4
7884 TR  Barger-Compascuum
Tel. 0591-324444
Email: info@veenpark.nl
Website: www.veenpark.nl 

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top