EEM Groepenkasten

20e Kerstwandeling Veenpark op 2e Kerstdag

veenpark kerst kerstwandeling kerstkribbe kerstevenement Barger-Compascuum – Ook dit jaar is er in het Veenpark weer een gezellige Kerstwandeling op 2e Kerstdag. Dit is inmiddels alweer de 20e editie van dit prachtige evenement. Inderdaad, evenement, want het is allang veel meer dan alleen een (Kerst-)wandeling.

Wandelaars kunnen starten vanaf 10:00 uur. De activiteiten duren ongeveer tot 16:30 uur. In verband met de invallende duisternis kan er echter gestart worden tot 15:00 uur.

Speciale miniwebsite Kerstwandeling

Over de wandeling is zo veel te vertellen dat het Veenpark er een speciale miniwebsite voor heeft gemaakt. Op de eerste pagina van www.veenpark.nl kun je heel gemakkelijk door klikken.

Historie

In 1996 nam Harrie Keuter, na een faillissement van toen het Aards Paradijs, het Veenpark over. De gemeente Emmen verkeerde destijds in een bestuurscrisis. Dat betekende voor de toenmalig fractievoorzitter van het CDA, Herman Lübbers uit Zwartemeer, vergaderen tot laat in de avond. Lübbers was destijds ook voorzitter van de historische vereniging ‘t Aole Compas. De 2 hadden vaak laat, Harrie Keuter herinnert zich zelfs een telefoongesprek van 01:00 uur ‘s nachts, nog overleg over een eventuele samenwerking.

De samenwerking met ‘t Aole Compas verliep na de doorstart van het Veenpark onder de nieuwe eigenaar goed. Eind 1997 kwam de voorzitter van de vereniging met het idee om een Kerstwandeling door het park te organiseren. Honderden mensen kwamen er op deze eerste editie af. Inmiddels zijn ze toe aan de twintigste editie en trekt de wandeling, die al lang niet meer alleen een wandeling is, een paar duizend bezoekers. Herman Lübbers nam, inmiddels al jaren geleden, afscheid als voorzitter, maar keerde in maart van 2016 terug als de man met de voorzittershamer. Net op tijd om mee te werken aan de 20e editie van “zijn” Kerstwandeling.

Kerstevenement met traktaties

Zoals gezegd is de Kerstwandeling in het Veenpark op 2e Kerstdag al lang geen gewone wandeling meer, maar een compleet Kerstevenement. Het park organiseert de wandeling samen met de Historische Vereniging ‘t Aole Compas, waarvan tientallen leden in touw zijn om het de bezoekers naar de zin te maken.
Er is niet alleen veel nostalgie en een uitgebreid muziekprogramma, maar ook ritjes, kribbes, kerkjes en veel lekkers om te proeven. Iedereen krijgt daarvoor een persoonlijke traktatiekaart.

Muziek uit Nederland en de Schotse Hooglanden

Muziek is een belangrijk onderdeel van de wandeling. In de grote kerk van het park treden afwisselend Popkoor Ankoor en Potpourri op. De kinderen kunnen ondertussen in de dorpsschool naar een Kerstverhaal luisteren. In het Harmonium Museum kun je luisteren naar en meezingen met Nederlandse Kerstklassiekers.

Dit alles vanuit een huiskamer setting uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Heel speciaal is de Kerstmuziek van The MylesBrothers. Deze 4 half Schotse broers bespelen, in Schotse rok, de Schotse doedelzak. De groep bestaat uit David, Denny, Michael, en de jongste Chris Myles.

Nog veel meer

Op de website van het Veenpark (www.veenpark.nl) staan alle activiteiten nog eens voor jou op een rijtje. Voor de kerstwandeling hoef je je niet aan te melden.

WWW

Wat: Kerstwandeling / Kerstevenement
Waar: Veenpark, Berkenrode 4, Barger-Compascuum, telefoon: 0591 – 32 44 44.
Wanneer: 2e Kerstdag, maandag 26 december 2016 van 10.00 tot ongeveer tot 16:30 uur.

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top