EEM Groepenkasten

Kinderdagverblijf Kiekeboe failliet: Curator zet in op doorstart

baby kind kinderen kinderopvang kinderdagverblijf bso pixabayKlazienaveen – Kinderdagverblijf Kiekeboe in Klazienaveen is deze week failliet verklaard. Curator Jeroen Sprangers heeft echter goede hoop dat een doorstart mogelijk is.

Het faillissement wordt volgens curator Sprangers veroorzaakt door een klassiek ‘cashflow-probleem’. “Er kwamen voldoende nieuwe kinderen, maar die kwamen net te laat. De eigenaar moest al wel het vakantiegeld aan het personeel overmaken.”, aldus Sprang tegenover het Dagblad van het Noorden. “De eigenaar heeft dat ook keurig gedaan, maar heeft daarna geconcludeerd dat hij de opvang niet langer rendabel kon laten draaien. Daarop is het faillissement aangevraagd.”

Ouders kunnen er gewoon terecht

Kiekeboe is een zelfstandig kinderdagverblijf waar 9 personen werken en is gevestigd aan de Schoorstraat. Op dit moment zijn er zeker 60 kinderen die gebruik maken van de dag- en buitenschoolse opvang. Omdat het een kleine, beschaafde kinderopvang is, heeft de curator besloten om de onderneming open te houden. “Zaken als verzekering en alles lopen gewoon door. Ouders kunnen er dan ook gewoon terecht.”, vertelt Sprangers.

Zaken keurig afgewikkeld

Sprangers is nu op zoek naar gegadigden om het bedrijf over te nemen. Er is amper sprake van een schuldenlast, omdat de eigenaar de zaken keurig afwikkelde. “Al met al een prima een bedrijf dat zich prima leent voor een doorstart.”, aldus Sprangers. “Ik denk dat het goede kans is voor een zelfstandig ondernemer of voor een keten.”

(Bron:dvhn.nl / Afbeelding: Pixabay)Back To Top