EEM Groepenkasten

Kindertriathlon Klazienaveen organiseert een trainingsochtend

kindertriathlon triathlon klazienaveen 2015 kids trainingsochtendKlazienaveen – Op 16 augustus houdt Stichting Triathlon Klazienaveen een trainingsochtend voor de kinderen die zich al hebben ingeschreven voor de kindertriathlon. Ook kinderen die nog twijfelen over hun deelname mogen aan deze training meedoen.

Alle drie de onderdelen worden in een rustig tempo geoefend, zodat iedereen mee kan doen en de kinderen rustig het parcours kunnen verkennen en kunnen ervaren hoe het wisselen van de onderdelen gaat.

Zwemmen, fietsen en lopen

In het zwembad krijgen de kinderen een korte zwemclinic van zwemclub Polaris. Zij geven uitleg over het zwemgedeelte van de kindertriathlon, vertellen hoe er het best gekeerd kan worden, waar je uit het water moet, en alles wat er nog meer bij komt kijken. Van daaruit gaan de deelnemers naar de wisselzone, waar triathleten de trainingsochtend overnemen, om samen in een rustig tempo het fiets- en loopparcours af te leggen.

Het startpunt van de trainingsochtend is in het Neptunusbad. Het eindpunt is in het centrum. Ook ouders mogen gewoon meefietsen en/of meelopen. Het zwemonderdeel is echter alleen voor de kinderen.

Positieve reacties

De eerste reacties op dit initiatief van deelnemers en hun ouders zijn zeer positief. Vorig jaar was er ook al een trainingsochtend, maar dan alleen voor de jongste deelnemers en dan zonder zwemmen. Dit jaar mogen alle kinderen van alle categorieën meedoen en maakt ook het zwemmen onderdeel uit van de trainingsochtend. Met name de deelname van zwemclub Polaris maakt deze training zeer speciaal.

Starttijden trainingsochtend kindertriathlon

  • 10:00 uur: leeftijd 5/6 en 7/8
  • 10:30 uur: leeftijd 9/10 en 11/12

Aanmeldingen kindertriathlon

Het aantal voorinschrijvingen voor de kindertriathlon ligt ver boven het aantal van vorig jaar. Toen kwamen de meeste aanmeldingen in de laatste schoolweek. De organisatie hoopt dat de meeste kinderen zich voorinschrijven, ook in verband met de maximum aantal deelnemers per startgroep. In verband met de veiligheid heeft de organisatie besloten het aantal zwemmers per startgroep op 40 te houden. Enkele startgroepen lopen al behoorlijk snel vol! Dus wil jij ook nog meedoen? Schrijf je dan zo snel mogelijk in!

De reacties van de deelnemers en de ouders op het initiatief om een trainingsochtend te houden voor alle startgroepen zijn heel positief. Vorig jaar was er alleen een training voor de jongste deelnemertjes (en dan ook zonder zwemmen). Nu doet ook zwemclub Polaris mee aan de trainingsochtend, wat het natuurlijk extra speciaal maakt.

kindertriathlon triathlon klazienaveen 2015 kids trainingsochtend

Sport






Back To Top