EEM Groepenkasten

Klanten gemeente Emmen tevreden over de schoonmaakondersteuning

schoonmaak, ramen lappen, glazenwasserEmmen – Mensen die in de gemeente Emmen gebruik maken van schoonmaakondersteuning zijn erg tevreden over de kwaliteit van de geleverde diensten. De gemeente Emmen laat dit weten in een uitgegeven nieuwsbrief van 30 september 2015.

Het onderzoek is verricht door WMO Support uit Enschede aldus de nieuwsbrief. Het doel van het onderzoek was het in beeld brengen van de tevredenheid van inwoners die gebruik maken van schoonmaakondersteuning en het beoordelen in hoeverre er sprake is van een schoon en leefbaar huis.

Groot compliment

Wethouder Bos: “Dit is een groot compliment aan alle medewerkers van organisaties die schoonmaakondersteuning bieden. Ondanks alle veranderingen, bleven zij kwalitatief goed werk leveren. Dat is grote klasse!” Het onderzoek is uitgevoerd onder 219 klanten die gebruik maken van schoonmaakondersteuning. De onderzoeken zijn uitgevoerd in maart, april en mei 2015. In de rapportage zijn de resultaten vergeleken met vorige onderzoeken.

Stijging

De tevredenheid over de schoonmaakondersteuning is gestegen van een 7,5 in 2014 naar een 8,0. Daarnaast is de tevredenheid gemeten van de huishoudelijk hulp en van de zorgaanbieder. Het gemiddelde cijfer voor de huishoudelijk hulp is een 8,3. Dit is een stijging ten opzichte van het vorige onderzoek, waar het gemiddelde op een 8,1 kwam.

Schoon en leefbaar

De gemeente Emmen heeft 4 gecontracteerde aanbieders voor het uitvoeren van de schoonmaakondersteuning. Deze aanbieders moeten ervoor zorgen dat inwoners van de gemeente Emmen die worden beperkt in hun mobiliteit of zelfredzaamheid, kunnen wonen in een schoon en leefbaar huis. De aanbieders zijn Dokter Schoonmaakondersteuning, Thalia ThuisZorg, Thuiszorg Heerendordt en TSN Thuiszorg.

(Bron: gemeente Emmen)Back To Top