EEM Groepenkasten

Klazienaveen: 8 straten gaan grondig op de schop

wegdekschade, straatschadeKlazienaveen – In het eerste kwartaal van 2019 gaan maar liefst 8 straten in Klazienaveen grondig op de schop. Deze straten in het meest zuidwestelijke deel van Klazienaveen, een van de oudste delen van Klazienaveen, krijgen een ingrijpende verandering. De bestrating wordt vernieuwd en tegelijkertijd wordt de riolering vervangen.

Het gaat om de straten Broekweg, Engweg, Derksweg, Kortestraat, Boogpad, Herderstraat, De Lauden en De Metten. Ook de parkeerplaatsen en aanpassingen in het groen maken ook onderdeel uit van dit ingrijpende plan.

De gemeente heeft tijdens een aantal inloopbijeenkomsten samen met inwoners gekeken naar welke maatregelen noodzakelijk zijn en welke wenselijk zijn.

Metten en Lauden

Niet alle wensen gaan hierbij echter in vervulling: inwoners aan De Lauden en De Metten willen graag extra parkeerplaatsen, maar dat gaat helaas niet door. Wel worden de bestaande plekken verbeterd en worden de groenzones in de straat aangepakt. Bij de hofjes aan De Metten komen geen ‘stiekelbossies’ en het (snoei-)mes gaat door de geplante bamboeplanten.

Broekweg en Herderstraat

De inritten aan De Metten en de Herderstraat worden onder handen genomen. Deze worden maximaal 5 meters breed gemaakt. Het voetpad in de Herderstraat wordt verplaatst en er worden stuiken geplaatst waar nu het grasveldje is.

Aan de Broekweg wordt een bestaande parkeerplaats verplaatst, worden verkeersremmers in de weg aangelegd en wordt het grasveld op de hoek met De Lauden afgevlakt.

Engweg en Derksweg

In de Engweg wordt de wegversmalling verwijderd en wordt een verkeersremmer geplaatst. Bovendien komt er meer groen.

Of er daadwerkelijk meer straatverlichting aan de Derksweg komt zoals de bewoners graag willen, wordt nog onderzocht door de gemeente. Het voetpad tussen de Langestraat en de Derksweg komt aan de andere kant van de straat te liggen.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top