EEM Groepenkasten

Klazienaveen en Zuidhorn staan voor sleutelduel

vv klazienaveen elftal 2016Zuidhorn/Klazienaveen – Zaterdag treffen Zuidhorn en Klazienaveen elkaar en beide ploegen zitten in een vergelijkbare situaties. Een sterke start van de competitie, want Zuidhorn won in Gramsbergen met 0-4 en Klazienaveen versloeg titelkandidaat VVG met 3-2, maar daarna geen punten meer.

Drie keer op rij verloren beide ploegen en de laatste twee ook allebei met ruime cijfers. Klazienaveen ging afgelopen zaterdag met 5-0 ten onder in en tegen Bedum en een week eerder won Noordscheschut met 1-4. Meer dan duidelijk is dat beide ploegen smachten naar een overwinning om daarmee weer aan te sluiten bij de middenmoot.

Tweede Klasse

Klazienaveen speelt voor het vierde opeenvolgende jaar in de Tweede Klasse en werd de afgelopen jaren 8e, 4e en 2e. In het debuutjaar in 2014 was Klazienaveen dichtbij promotie naar de 1e klasse, maar een slechte serie aan het einde van de competitie, 1 uit de laatste 3, ging DZOH er met de titel vandoor. Klazienaveen promoveerde in 2013 via de nacompetitie door VHK (Sint Jansklooster) en RWF (Frieschepalen) achter zich te houden. Er werd vervolgens een week (!) feest gevierd bij de club, die ruim 500 leden telt. Die zijn onder meer verdeeld over 6 reguliere seniorenteams, twee veteranenteams ( 35 + en 45+) en een damesgroep.

Vorig seizoen eindigde Klazienaveen met 33 punten als 8e, net voor NEC Delfzijl en net achter LTC. Patrick Bloemberg werd met 10 goals topscorer, maar dat is geen verrassing, want hij is al jaren de topschutter van de oranjehemden. Deze jaargang heeft Bloemberg louter in de beker raak geschoten. De 20-jarige Jasper Woelders maakte al 3 competitiegoals. Maar liefst 11 selectiespelers van Klazienaveen zijn jonger dan 23 jaar.

Hoofdtrainer Daan Lelieveld kwam over van ZFC Zuidlaren en was ook oefenmeester bij SCN en Dalen. Bij alle drie clubs degradeerde Lelieveld, maar daar staan ook drie promoties (2 x SCN, 1 x Dalen) tegenover.

(Bron: tweenul.nl / Foto: website vv Klazienaveen)Back To Top