EEM Groepenkasten

Klazienaveen krijgt volgend jaar snelbus

qbuzz bussen bus openbaar vervoerKlazienaveen – Vervoersbedrijf Qbuzz heeft woensdag bekend gemaakt dat busreizigers met ingang van volgend jaar gebruik kunnen maken van snelbus Q-link tussen Klazienaveen en Emmen.

Qbuzz heeft hiertoe besloten omdat het aantal reizigers de laatste jaren sterk is toegenomen.

Q-link

Drenthe is voortdurend in ontwikkeling. Er vinden omvangrijke werkzaamheden plaats aan weg en spoor. Bovendien kunnen mbo-studenten tegenwoordig gratis met een OV-studentenkaart reizen. Het OV-bureau speelt op deze manier in op deze ontwikkelingen.

Stadslijnen in Emmen krijgen een snellere route en de lijnen zullen beter op elkaar aansluiten. Tevens gaat er via de route station – Wildlands -P+R Meerdijk tussen Emmen en Klazienaveen een Q-link rijden.

Vanwege afnemend gebruik zullen er op andere plaatsen juist minder bussen gaan rijden, zoals lijn 36 tussen Spier en Hoogeveen. Daar wordt vanaf volgend jaar alleen nog tijdens schooluren gereden. Ook gaan Qliners tussen Groningen, Assen en Stadskanaal vaker rijden en komen er nieuwe vaste verbindingen in het basisnet. Qbuzz gaat een extra bedrag van ruim 1 miljoen euro per jaar in de uitbreidingen steken.

Nieuwe busdienstregeling

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de voorstellen voor de busdienstregeling 2018 deze week vrijgegeven. Overheden, consumentenorganisaties en andere belanghebbenden kunnen meedenken over de voorgestelde aanpassingen. Dat is tot en met 12 juni mogelijk via de website www.ovbureau.nl. Eind juni wordt de dienstregeling 2018 goedgekeurd.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top