EEM Groepenkasten

Klazienaveen maakt werk van nieuw bestuur dorpsraad

centrum klazienaveen veenarbeider schip 2Klazienaveen – Deze week krijgen alle Klazienaveners een brief in de bus van het interim-bestuur van de dorpsraad met daarin een oproep om zich kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie.

Begin dit jaar stapte het bestuur van de dorpsraad van Klazienaveen op. Daarna is er een doorstart gemaakt met een interim-bestuur, dat zich ten doel had gesteld zo snel mogelijk verkiezingen te houden voor een nieuw bestuur.

Lees ook: Dorpsbelangen Klazienaveen maakt doorstart met interim-bestuur

Volgens interim-voorzitter Henk Boers is het de bedoeling dat er dit keer een dorpsraad komt die gesteund wordt door alle 5 buurtverenigingen in Klazienaveen. De vorige dorpsraad kreeg niet de volledige steun.

Aanmelden uiterlijk 7 oktober

In de brief worden Klazienaveners opgeroepen zich tot uiterlijk 7 oktober kandidaat kunnen stellen voor een bestuursfunctie door zich aan te melden bij de buurtvereniging in zijn of haar buurt. Elke buurtvereniging bepaald vervolgens tijdens een ledenvergadering wie zij afvaardigen voor de dorpsraad. Het plan is dat iedere buurtvereniging 2 mensen voor de dorpsraad levert.

Henk Boers: “Zo moet het nu gaan, want dat schrijven de statuten voor.” Boers geeft tevens aan dat hij hoopt dat een flink aantal vrouwen zich kandidaat zal stellen, vooral omdat de vorige dorpsraad alleen uit mannen bestond.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top