EEM Groepenkasten

Klazienaveen pakt uit: Moonlight Presentation Shopping op 22 oktober

klazienaveen moonlight presentation shopping knotsgekke winkelweekKlazienaveen – De Handelsvereniging Klazienaveen (HaVeKa) pakt dit jaar uit met een nog veel spectaculairder Moonlight Presentation Shopping dan vorig jaar. Op zaterdag 22 oktober, ter afsluiting van de Knotsgekke Winkelweek, is er weer een grandioze fonteinen-, water-, licht- en muziekshow die vele malen spectaculairder is dan die van vorig jaar.

Knotsgekke Winkelweek

Zaterdag 15 oktober begint de Knotsgekke Winkelweek. Dan beginnen de winkeliers ook weer met de uitgifte van de loten. Bij De Witte Olifant is er die dag van 9.00 tot 17.00 uur weer een Pompoenenmarkt, waar de kinderen leuke prijzen kunnen winnen met hun uitgeholde pompoenen. De hele week zijn er diverse sfeeracties met scherpe aanbiedingen en hoge kortingen.

pompoenenmarkt klazienaveen 20151017 - 01

Moonlight Presentation Shopping

Ter afsluiting van de Knotsgekke Winkelweek is er weer de inmiddels bijna traditionele Moonlight Presentation Shopping. De winkels zijn dan tot 22.00 uur geopend. ’s Avonds vanaf 18.00 uur tot middernacht is er een groot horecaplein op het stuk tussen De Witte Olifant, Bruna/Rijsdijk en Ten Napel. Op dit horecaplein bundelen De Witte Olifant, Cairo Bella Italia, De Huyskamer, The Corner Diner / Eetcafé Zus & Griet en Petit Restaurant “De Kombuys” hun krachten en zorgen voor een horecagelegenheid zoals dat nog nooit in Klazienaveen is geweest. Uiteraard met live muziek!

’s Avond presenteren de winkeliers hun goederen op kraampjes voor hun winkel, hetgeen voor een leuke sfeer zorgt. Van 19.00 tot 21.30 uur is er een looporkest om het winkelend publiek nog meer te vermaken.

Mystery Shopper

Of de inmiddels alom bekende Mystery Shopper ook weer van de partij is, is natuurlijk de vraag. De Mystery Shopper is diegene die jouw rekening gaat betalen net op het moment dat jij een groot (of klein) bedrag af moet rekenen bij de kassa. Of deze Mystery Shopper inderdaad weer van de partij is in het centrum van Klazienaveen is nog een mysterie (maar daar heeft hij of zij natuurlijk ook zijn of haar naam aan te danken).

klazienaveen moonlight presentation shopping knotsgekke winkelweek

Spectaculaire water-, licht-, muziekshow

De winkel zijn zaterdag 22 oktober tot 22.00 uur geopend. Direct daarna is de spectaculaire waterfontein-, licht-, muziekshow waar zelfs Las Vegas en Barcelona met een scheef oogje naar zullen kijken.

Lees ook: Enorme drukte tijdens Moonlight Presentation Shopping in Klazienaveen (Foto’s en Video)

Vorig jaar kwamen meer dan 6.000 mensen op deze geweldige show af. Dit jaar worden nog veel meer mensen verwacht. Deze show is nog vele malen grootser en spectaculairder dan de show van vorig jaar. Om te beginnen komt het spektakel 3 meter hoger te liggen, waardoor ook de mensen die verder weg staan alles goed kunnen zien. De fonteinenshow is met zijn 25 meter ook een stuk breder dan vorig jaar. Bovendien komen de hoogste fonteinen nu zo’n 50 meter hoog, alles uiteraard weer met een grandioze lichtshow en bijpassende muziek. De muziek installatie is ook vele malen beter dan die van vorig jaar, waardoor zelfs de achterste bezoeker kan genieten van de complete show, inclusief de muziek.

klazienaveen moonlight presentation shopping knotsgekke winkelweek

Veel spectaculairder

Het platform komt dit keer diagonaal in het water te liggen, zodat de kijkers vanaf het horecaplein een perfect uitzicht hebben op dit spektakel. Er is hierdoor meer ruimte voor alle toeschouwers, het is nog beter te zien en te horen en er is meer horeca, zodat het verblijf in het centrum nog meer verbeterd en veraangenaamd is.

Dit jaar zijn er 580 waternozzles, spuitmondjes zeg maar, een stuk meer dan vorig jaar. Daarachter staan 2 krachtige pompen die elk zo’n 2.800 liter water per minuten verpompen om via al die spuitmondjes de hoogte van 50 meter te kunnen halen. Er is aan niets bespaard om het dit jaar nog veel spectaculairder te maken. De gehele show duurt zo’n 20 tot 25 minuten. Kortom, een supershow die je absoluut niet mag missen!

Het gehele water-, licht-, en muziekshow is mogelijk gemaakt door Laura Events Klazienaveen.

klazienaveen moonlight presentation shopping knotsgekke winkelweek

Reguliere markt

De reguliere markt welke ’s zaterdags in het centrum van Klazienaveen langs het kanaal is, zal op zaterdag de 22e voor één keer in de Van Echtenstraat zijn. Al heel vroeg in de ochtend zal men namelijk beginnen met het opbouwen van het waterspektakel en het horecaplein.

Waarom 22.00 uur?

Het water-, licht- en muziekspektakel begint om 22.00 uur. Vele mensen zullen zich, net als vorig jaar, afvragen: “Waarom zo laat? Mijn kind wil het ook graag zien!”. De reden daarvoor is echter simpel. Om te beginnen moet het natuurlijk helemaal donker zijn, maar dat is niet de voornaamste reden. Het opbouwen van een dergelijke complete show vraagt dusdanig veel tijd, dat een eerder tijdstip bijna niet mogelijk is. De tijd is nou eenmaal nodig voor het opbouwen en het testen. Als alles in één keer perfect is, zoals vorig jaar het geval was, is er tijd over. Maar als er ook maar iets tegen zit, en dat kan gemakkelijk bij een dergelijke uitgebreide show, dan hebben de mensen echt die tijd wel nodig. Om een veilige marge in te bouwen is er gekozen voor 22.00 uur en om er geen gat tussen te laten vallen zijn daarom ook de winkels tot 22.00 uur geopend. En voor de kinderen? Ach, één keertje laat op bed vinden zij ook wel leuk 🙂

klazienaveen moonlight presentation shopping knotsgekke winkelweek

Algemeen


Back To Top