EEM Groepenkasten

Klazienaveense GoPano geeft klanten een virtuele rondleiding door elk bedrijf

GoPano Klazienaveen Christiaan de Groot titelfotoKlazienaveen – GoPano is een eenmanszaak uit Klazienaveen die bedrijven de mogelijkheid biedt hun klanten een virtuele rondleiding door hun bedrijf te laten beleven.

360° Panorama’s

Met behulp van kwalitatief zeer hoogwaardige 360×180 graden panorama’s voelen de klanten het dan net alsof ze echt door het pand lopen. Bovendien is GoPano door Google bevoegd om foto’s te uploaden voor een Google Business View. Hiermee kunnen bedrijven op Google Maps verschijnen waarbij mensen kunnen ‘binnen lopen’ in het pand.

GoPano Klazienaveen Christiaan en Henk de Groot aan de keukentafel

Christiaan en vader Henk de Groot

Professionele apparatuur

Christiaan de Groot (21) uit Klazienaveen is in oktober 2015 officieel begonnen met GoPano. Vader Henk (54) steekt daar waar nodig de helpende hand toe. Het eerste grote project dat ze hebben gedaan is de productie voor de opening van het Esdal College. Henk is van oorsprong fotograaf en is een tijdje geleden overgestapt naar de drone. Hij heeft onder andere de beelden vanuit de lucht gemaakt van tijdens de sloop en de bouw van het Esdal College. Daarnaast heeft GoPano de 3D rondleiding door het Esdal College gemaakt. Prachtige beelden waarbij je door de hele school kunt ‘wandelen’ en overal 360 graden om je heen kunt kijken.

GoPano Klazienaveen Christiaan de Groot statief 2

De simpele statief van het begin

“In het begin was het allemaal nog vrij simpel.”, vertelt Christiaan. “We zijn begonnen met een GoPro op een statief om panoramafoto’s te maken. Dat statief was een eigen bouwsel waarmee we 360° foto’s konden maken. Ik ging mij er toen steeds meer in verdiepen en zo ging het steeds een stap sneller. Nu werk ik alweer een tijdje met echt professioneel apparatuur.”

GoPano Klazienaveen Christiaan de Groot statief

De professionele statief van nu

Esdal College

“Toen het oude gebouw van het Esdal College gesloopt zou worden werden wij gevraagd om dit in beeld te brengen. Dat hebben wij gedaan met een drone. Al snel werden wij toen gevraagd om ook 360° beelden van het nieuwe gebouw te maken. Mijn broer Michael is ICT’er en die zei dat dat wel mogelijk was en zo is het balletje aan het rollen gekomen eigenlijk.”, aldus Christiaan.

“Bij 360° panoramabeelden maken wij 54 foto’s in alle richtingen. De computer berekent vervolgens het totale beeld, de 360° panorama, waarbij de kijker zelf alle richtingen op kan kijken. Er zijn meer bedrijven die 360° beelden maken, maar vaak zie je dan of onscherpe beelden of ook heel vaak dat het beeld naar boven en naar onderen ontbreekt of dat de statief of de voeten van de cameraman gewoon zichtbaar zijn. Bij ons zie je dat niet! Alles moet perfect zijn!”, gaat Christiaan enthousiast verder.

Tot in de kleinste details

“Zoiets als we met het Esdal College hebben gedaan heeft een persoonlijke tour.”, vervolgt Christiaan. Kijk op https://gopano.nl/portfolio/esdal-college-klazienaveen voor de persoonlijke tour door het Esdal College. “Deze persoonlijke tour is heel gedetailleerd. Dat zit nogal wat werk in. Je kunt als het ware zelf door het hele gebouw heen ‘lopen’ vanachter je computer. ”

Christiaan: “Wij werken nu ook samen met Google. We laten via Google Business View mensen binnen in bedrijven kijken. Iedereen kan zijn of haar bedrijfsprofiel aan (laten) maken op Google, wij zorgen er dan voor dat de mensen dan ook daadwerkelijk in de bedrijven kunnen kijken. Om samen te kunnen werken met Google moet je aan strenge eisen voldoen en het vergt een grote investering, maar dat is het absoluut helemaal waard!”

GoPano Klazienaveen Christiaan en Henk de Groot Esdal College

Nieuwe tak van sport

“Wat wij doen is nog een vrij nieuwe tak van sport. Het is een geheel nieuwe markt. De mensen zijn als het ware nog een beetje terughoudend hiervoor, alsof ze een beetje ‘bang’ zijn voor iets nieuws en eerst de kat uit de boom willen kijken. Veel bedrijven staan er in het begin nogal sceptisch tegenover, maar zijn toch vaak direct wel enthousiast als wij een demo geven. Wij hebben inmiddels een redelijk aantal bedrijven als klant, waaronder dus het Esdal College, maar bijvoorbeeld ook Astra Service Bioscopen, het Sportlandgoed, en nog een aantal. Kijk maar eens op onze portfolio.”

gopano google street view sportlandgoed zwartemeer

Het Sportlandgoed op Google Street View

Volwaardig media bedrijf

“Het streven is om straks uit te groeien naar een volwaardig media bedrijf. Ik wil ook video gaan doen bijvoorbeeld. Wij werken alleen met de meest geavanceerde apparatuur, zodat elk bedrijf zo optimaal mogelijk in beeld wordt gebracht. Dat geldt op elk gebied. “, besluit Christiaan.

Meer weten of meer zien? Kijk op de website www.gopano.nl voor meer informatie of enkele voorbeelden van het werk van Christiaan en Henk de Groot te bekijken.

GoPano.nl
De Kap 169
7891 LS Klazienaveen
Telefoon: 06 – 40 38 59 46
E-mail: info@gopano.nlBack To Top