EEM Groepenkasten

Klazienaveense kinderen redden 4-jarig kind in België

Ambulance Ziekenwagen KlazienaveenKlazienaveen/België – Tijdens hun vakantie in België hebben 3 kinderen uit Klazienaveen door daadkrachtig optreden een 4-jarig jongetje gered van de verdrinkingsdood.

“Een heldendaad waar best aandacht aan besteedt mag worden.”, aldus de melder die op dezelfde camping zit.

Reanimatie

“Drie kinderen uit Klazienaveen, een jongen van 16, zijn vriendin van 16 en een broertje (12) van de jongen van 16, (namen bij de redactie bekend, maar ze willen bij nader inzien toch liever niet met naam genoemd worden) zijn samen met hun ouder op vakantie op een camping in België. Maandag 6 augustus waren zij aan het voetballen bij een groot watergat. Plotseling hoorden zij een vrouw schreeuwen en zagen zij haar uit het water komen met een, naar later bleek, 4-jarig jongetje bewusteloos in haar armen. De vrouw heeft het jongetje uit het water gehaald. De oudste jongen (16) uit Klazienaveen heeft het jongetje van de vrouw overgenomen en op de grond neergelegd. Zijn vriendin (16) twijfelde geen moment en is direct begonnen met reanimeren. Ondertussen is de jongen van 12 naar voren gerend om iedereen te waarschuwen en om een ambulance te bellen. Toegesnelde mensen hebben de reanimatie van het meisje overgenomen. De ambulance was snel ter plekke en het ambulancepersoneel heeft direct de zorg voor het jongetje overgenomen.”

Goed gehandeld

In verband met de toestand van het jongetje is het nieuws pas nu naar buiten gebracht. Het jongetje is inmiddels weer uit coma en maakt het naar omstandigheden goed. Ook de Telegraaf heeft het nieuws inmiddels opgepikt.

“Wauw! Wat hebben deze jonge mensen van 16, 16 en 12 jaar ontzettend goed gehandeld! Petje af. En zeker het vermelden waard!”, aldus de melder.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top