EEM Groepenkasten

Klazienaveense “terroristen” zijn niet dezelfde vandalen als slopers dierentuin Emmen! *UPDATE*

vandalenKlazienaveen – Zijn de Klazienaveense “terroristen” dezelfde vandalen als slopers dierentuin Emmen? Dat was de vraag, want de daders hadden zelf foto en videobeelden verspreid van hun daden.

Zo gingen de verhalen over het internet afkomstig uit bronnen als GeenStijl.nl en VKMAG.nl. Als het ware is het gewoon een digitale schandpaal. Ondertussen in reacties op plaatsing van de internet-beelden en -verhalen op klazienaveen24.nl ontvingen wij email van direct betrokkenen. Uit deze meldingen kan opgemaakt worden dat in ieder geval de ene jongeman, Jeroen genoemd, die wel betrokken was bij het domme ‘arabieren’ geintje, met de vernielingen in het oude dierenpark niets van doen heeft. Naar verluidt van een andere melding, heeft de betrokken persoon met het Duckface-masker op de foto zich hieraan wel schuldig gemaakt en schijnt uit Zwartemeer afkomstig te zijn.

——————————————————————————————————————————————————————————————————

Oorspronkelijke berichtgeving:

‘Arabier’

In maart van dit jaar hebben een paar hele slechte grappenmakers in Klazienaveen een grap uitgehaald door als ‘arabier’ met bomtassen de straat op te gaan en zo te proberen onrust te zaaien. Dit was een onbezonnen actie van Toby en Jeroen van het Instagram account TerrorKids Official.

*UPDATE*

Eerder deze week werd het bekend dat ‘onbekende vandalen’ zware vernielingen hebben aangericht in de oude dierentuin van Emmen. Volgens de politie hebben deze vandalen “werkelijk geen enkel verblijf of gebouw onaangeroerd gelaten”. Vitrines, glazen deuren en ruiten zijn vernield, brandblussers zijn leeggespoten en er is verf op muren gespoten. Toch zullen deze gasten waarschijnlijk binnenkort bezoek verwachten van de politie, want de politie in Emmen heeft reeds tientallen tips en beelden binnengekregen over de vandalen die de ravage hebben aangericht.

Daders

De daders blijken nu zelf foto- en videobeelden van hun acties te hebben verspreid via Instagram en Snapchat. Sterker nog, de vandalen schijnen achter het Instagram account Straatheyenas te zitten. En op dat account lezen we dat dit het “Official Terror Account” is wat toevallig ook de terroristen van Klazienaveen in hun accountnaam hebben staan. Ook lezen we dat de jongen met het FCB-shirt Toby heet. De politie hoeft dus alleen maar eventjes op het internet te surfen en dan kunnen deze werkelijke vandalen zo van hun bed lichten. Foto’s via geenstijl.nl.

Ondanks deze overeenkomsten blijken de ‘arabieren uit Klazienaveen’ niks met deze vandalen te maken te hebben.

Geschokt over vernielingen

Wakker Emmen heeft vol onbegrip de berichten gehoord over het vandalisme in het oude dierenpark. Nog geen half jaar na de officiële sluiting van de oude locatie zien we hoe vandalen hebben ingebroken en vernielingen hebben aangericht. Wakker Emmen is geschokt dat dit heeft kunnen gebeuren en is van mening dat dit een daad is die niet ongestraft kan blijven. Wakker Emmen wil opheldering van het college op welke wijze de beveiliging en de toegang tot het oude dierenpark aangescherpt gaat worden. De partij gaat vragen stellen over de situatie tijdens de komende raadsvergadering.

Fractievoorzitter Gunnar Jens Bijlsma: “Dit kan en mag niet nogmaals gebeuren. Het oude dierenpark in Emmen is een plek van alle Emmenaren waar we zuinig op moeten zijn. Het vandalisme maakt duidelijk dat het college vaart moet zetten achter de plannen om te komen tot een nieuwe invulling van het park. De gemeenteraad heeft een ontwikkelvisie vastgesteld om te komen tot een nieuwe invulling. Het dient een prachtig park te worden, maar dit bereik je niet van vandaag op morgen. Wakker Emmen wil gedurende de overbruggingsperiode dat inwoners gebruik kunnen blijven maken van het park, maar dat de beveiliging beter geregeld gaat worden.”

(Bron: VKMAG)Back To Top