EEM Groepenkasten

Klazienavener (26) en Emmenaar (41) vrijgelaten in onderzoek woningoverval Nes

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakEmmen/Klazienaveen/Nes – Een 26-jarige Klazienavener en een 41-jarige Emmenaar zijn op vrije voeten gesteld in de zaak van de gewelddadige woningoverval media juni in het Friese Nes. Een 31-jarige Emmenaar wordt nog wel verdacht van betrokkenheid en blijft voorlopig in hechtenis.

Justitie is nog op zoek naar 2 Serviërs die het slachtoffer zouden hebben mishandeld. Dat werd donderdag bekendgemaakt in de pro forma-zitting van de rechtbank in Leeuwarden. De voorlopige hechtenis van de 26-jarige Klazienavener en de 41-jarige Emmenaar is geschorst, zij zijn nog wel verdachten.

Lees ook: 26-Jarige Klazienavener aangehouden in onderzoek woningoverval Nes

Geweld

De 2 Serviërs zijn waarschijnlijk op 15 juni samen met de 31-jarige Emmenaar in de woning in Nes geweest. Volgens de raadsman van de Emmenaar zouden de Serviërs geweld tegen het slachtoffer hebben gebruikt. De identiteit van de Serviërs is bekend.

Europees arrestatiebevel

Justitie heeft tegen de 2 Serviërs een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Bij de woningoverval in Nes (bij Heerenveen, red.) op 15 juni van dit jaar belden de 2 Serviërs aan. Toen de 73-jarige Jon Bonenberg opendeed werd hij naar binnen geduwd, vastgebonden en zwaar mishandeld.

De politie startte een grootschalig onderzoek, onder meer via het tv-programma Opsporing Verzocht. Op 25 augustus werd de 31-jarige Emmenaar opgepakt. Hij werd overlopen bij een inbraak in Emmen. Hij wordt verdacht van meerdere inbraken in Emmen en omgeving.

Het is nog onbekend wanneer de rechtszaak wordt behandeld.

(Bron: emmen.nu)Back To Top