EEM Groepenkasten

Klazienavener verongelukt op A50 bij Heerde

emmenaar verongelukt op A50Klazienaveen/Heerde – Afgelopen nacht rond 05:30 uur is een Klazienavener verongelukt op de A50 tussen Apeldoorn en Zwolle. Een bestelbusje sloeg over de kop. Eén persoon is daarbij overleden, de andere is gewond geraakt en naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Het busje waarin de slachtoffers reden sloeg over de kop en kwam door het ongeluk naast de snelweg op de kop te liggen. De weg was korte tijd helemaal afgesloten. Om 8.15 werd de weg weer vrijgegeven meldde de VID. De file lost nu langzaam op.

Slachtoffers

De politie kon om 8 uur nog geen informatie geven over de identiteit van de slachtoffers. Wel kon ze melden dat de gewonde niet zwaargewond was geraakt.

Inmiddels is bekend dat het om een inwoner van Klazienaveen gaat.

Verkeer

Vanwege de afsluiting werd het verkeer van Apeldoorn richting Zwolle en verder tussen 5.30 en 6.30 aangeraden om te rijden vanaf knooppunt Beekbergen via Amersfoort over de A1 en de A28. Rond 06.30 ging er weer een rijstrook open en werd dat advies ingetrokken. De rechterrijstrook bleef tot circa 8.15 dicht om het zwarte bestelbusje te kunnen bergen. De file die op haar hoogtepunt 8 kilometer lang was en tot een vertraging leidde van een half uur lost nu langzaam op.

(Bron: De Stentor / Omroep Gelderland)Back To Top