EEM Groepenkasten

Kleine wijziging parcours 33e Drenthe Loopfestijn

drenthe loopfestijn marathon klazienaveenKlazienaveen – Afgelopen jaar kon de Poolcirkel al geen genade vinden bij Gerard Nijboer van de Atletiek Unie. Teveel gaten en een riooldeksel die tien centimeter boven het wegdek uitsteekt.

De organisatie heeft dit probleem weten op te lossen door het parcours over de Brugstraat door te trekken. Deelnemers aan alle afstanden slaan vervolgens linksaf de Evenaar in. Via de Venus wordt vervolgens het centrum weer bereikt.

Exacte afstand

De Atletiek Unie gaat het parcours in het voorjaar opmeten zodat de deelnemers aan de diverse afstanden ook de exacte afstand lopen van het onderdeel waaraan ze zijn gestart.

32e drenthe loopfestijn klazienaveen

De Atletiek Unie start binnenkort in Klazienaveen het project IRUN2BFit. Daarmee wil de Atletiek Unie proberen jongeren aan het bewegen te krijgen en deel te nemen aan het 33e Drenthe Loopfestijn op zondag 29 mei 2016.

Voorinschrijving

De voorinschrijving voor de 33e editie is een paar procenten hoger ten opzichte van 2015. De IJstijd 4 Mijl blijkt onder de voorinschrijvers bijzonder populair te zijn.

Kijk voor meer informatie op de website van het Drenthe Loopfestijn.Back To Top