EEM Groepenkasten

Kleur de Ovonde Oranje!

klazienaveen kleur de ovonde oranjeKlazienaveen – Wordt de Ovonde in Klazienaveen vandaag weer Oranje-gekleurd? Alles hangt af van de resultaten van ‘onze’ Oranje Leeuwinnen.

Het Nederlands Dames Elftal speelt vandaag om 17.00 uur de finale van het EK tegen Denemarken. De wedstrijd wordt wederom gespeeld in het stadion van FC Twente.

Sterk toernooi

De Oranje Leeuwinnen staan momenteel 12e op de FIFA Wereldranglijst Vrouwen. Tot nu toe speelde Oranje 5 wedstrijden op het EK. Alle 5 wedstrijden werden gewonnen en er werd slecht 1 tegendoelpunt geïncasseerd. In de poulefase werden Noorwegen (1-0), Denemarken (1-0) en België (2-1) verslagen. In de kwartfinale werd er met 2-0 gewonnen van Zweden en in de halve finale waren de Leeuwinnen te sterk voor favoriet Engeland: 3-0.

Finale Nederland-Denemarken

Vandaag staat Oranje in de finale en treft het weer Denemarken. Denemarken werd in de poulefase verslagen door een benutte strafschop van Nederland. Dat belooft wederom een spannende wedstrijd te worden.

Kleur de Ovonde Oranje

Als Nederland wint (en misschien ook wel als er niet wordt gewonnen) zal de Ovonde in Klazienaveen, net als enkele jaren geleden bij het Nederlands Elftal, weer Oranje kleuren. Op social media worden oproepen gedaan om verkleed in oranje naar de Ovonde te komen als Nederland heeft gewonnen.

Kom jij ook?

(Afbeelding: Facebookpagina Ovonde Klazienaveen)
Uitgaan


Back To Top