EEM Groepenkasten

‘Kluis van Veldkamp’ onthuld in Smalspoor Museum

Industrieel Smalspoor Museum Kluis van Veldkamp 09-09-2018Erica – Het Smalspoor Museum Erica heeft een bijzondere aanwinst weten te bemachtigen namelijk een van de 2 bekende Veldkampkluizen. Afgelopen zondag is de kluis onthuld.

Veldkamp was een van de grote verveners in de vorige eeuw, rond 1925 begon hij ook een turfstrooiselfabriek te Schoonebeek en was toentertijd de grote concurrent van Griendtsveen. De arbeiders die voor hem werkten werden wekelijks uitbetaald en kregen hun geld in een loonzakje, het salaris was ongeveer 9 gulden in de week. De loonzakjes werden door de vervener Veldkamp bewaart in een van de 2 kluizen. En 1 van deze kluizen is vanaf zondag 9 september, met dank aan de Historische Kring Erica, te bewonderen in het Smalspoor Museum.

Industrieel Smalspoor Museum Kluis van Veldkamp 09-09-2018

Lees ook: Bijzondere aanwinst voor Industrieel Smalspoor Museum

Oud loonzakje

Na een korte toespraak van oud wethouder Ton Sleeking heeft Tonnie Veldkamp, een van de nakomelingen van de vervener Veldkamp, de officiële overdracht verricht, door een oud loonzakje uit de kluis te overhandigen aan JohnMar Mulder, degene die de kluis heeft gerestaureerd.

Industrieel Smalspoor Museum Kluis van Veldkamp 09-09-2018

Het loonzakje

Historisch gezien een zeer waardevol bezit voor het Smalspoor Museum waar zeker bij bekenden vele verhalen boven zullen komen.

Industrieel Smalspoor Museum

Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica
Telefoon: 0591 30 30 61
Website: www.smalspoorcentrum.nl
Facebook: www.facebook.com/smalspoorcentrum

Industrieel Smalspoor Museum Kluis van Veldkamp 09-09-2018

Rechts Tonnie Veldkamp

Industrieel Smalspoor Museum Kluis van Veldkamp 09-09-2018

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top