EEM Groepenkasten

KNMI Code geel: aanhoudende hitte en onweer

weer knmi onweer zaterdag 27-08-2016Regio – Vanwege de aanhoudende hitte en de kans op hevige onweersbuien heeft het KNMI ook voor zaterdag voor heel Nederland Code Geel afgegeven.

Vandaag, zaterdag 27 augustus, zal het kwik wederom rond de 30 graden schommelen. Later op de dag is er in het hele land kans op onweer. Hierbij zijn hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd mogelijk. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden.

Het Nationaal Hitteplan van het RIVM blijft van kracht.

Vandaag & morgen

Perioden met zon, later kans op een stevige onweersbui
Vandaag zijn er flinke perioden met zon. Wel komen er de eerste uren vooral in het midden en noorden enkele wolkenvelden voor. Eind van de middag, maar vooral in de avond kunnen er enkele stevige regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Bij de buien is er kans op hagel, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23 graden op de Waddeneilanden tot 32 in het zuidoosten van het land. De noordoost- tot oostenwind is overwegend matig.

Komende nacht nemen de buien af en klaart het hier en daar op. Plaatselijk kan nevel ontstaan. Het wordt een zwoele nacht met minima rond 19°C. De zwakke tot matige wind draait naar richtingen tussen oost en zuid.

Zondag overdag schijnt de zon van tijd tot tijd en is er een regen- of onweersbui mogelijk, vooral in het oosten in de middag. De temperatuur loopt op naar 22 graden in de kustgebieden tot ca. 28 in het oosten en zuidoosten. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag via zuidwest naar west en neemt in de middag toe naar matig, langs de kust en boven het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft.

(Bron: KNMI / Afbeelding: Buienradar)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top