EEM Groepenkasten

KNMI waarschuwt voor zware windstoten op Tweede Paasdag

knmi kleurcode weerwaarschuwing code rood code oranje code geel code groenHet KNMI heeft Code Geel afgegeven voor vandaag wegens zware windstoten. Dat geldt voor het gehele land.

Langs de kust komen zware windstoten voor tot 100 km/uur. Vanmiddag in het noordwestelijk kustgebied mogelijk tot 110 km/uur. Boven land nemen de windstoten toe naar 70-90 km/uur, de zwaarste tijdens buien. Voor de zware windstoten is een code geel van kracht.

In het zuidoosten neemt de wind halverwege de middag af, in het noordwesten en noorden in de eerste helft van de avond.

Windstoten

In Drenthe komen er zware windstoten 80-90 km/uur, met name tijdens buien. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hier veel hinder van ondervinden. Heet KNMI adviseert om de weerberichten en waarschuwingen te blijven volgen.

Wind en regen

Buien trekken over het land en daarbij komen zware windstoten voor. Aan zee is kans op storm. Later in de middag neemt de wind in het zuidoosten af en vanavond zullen de zware windstoten ook in het noordwesten verdwijnen. Komende dagen blijft het wisselvallig.

Het is onstuimig weer met verspreid over het land buien en een (vrij) krachtige zuidenwind. Daarbij komen zware windstoten voor van 80 tot 100 km/u. In de kustgebieden is de wind hard tot stormachtig. De wind trekt in de loop van de ochtend aan en in de westelijke Randstad wordt het stormachtig.

Aan het begin van de middag wordt de wind zuidwestelijk en kan aan zee enige tijd een zuidwesterstorm staan. Daarbij zijn windstoten mogelijk van 100 tot 110 km/uur. Er trekken enkele buien over het land en daarbij is kans op een klap onweer, maar af en toe schijnt ook de zon. De middagtemperatuur ligt tussen 10 en 13 graden. Aan het eind van de middag neemt de wind in het zuidoosten van het land in kracht af.

Vanavond zullen de zware windstoten op veel plaatsen verdwijnen. Alleen in het noordwestelijk kustgebied blijft het tot halverwege de avond onstuimig. Het is dan half tot zwaar bewolkt met zo nu en dan een bui. De temperatuur daalt komende nacht naar 5-6 graden.

Morgen zijn er vrij veel wolkenvelden en valt af en toe regen. Er staat een (vrij) krachtige zuidwestenwind, maar het is minder onstuimig dan vandaag. Vooral later in de middag kan de zon doorbreken en het wordt 9 tot 12 graden.

Woensdag en donderdag is het licht wisselvallig met enkele buien. Daarbij laat de zon zich woensdag vaker zien dan op donderdag.

Vanaf vrijdag neemt de kans op regen af. Er staat dan een matige wind en de zon laat zich vaker zien. In het weekend wordt het door een zuidenwind wat warmer. Zaterdag wordt het in grote delen van het land 14-16 graden en op zondag zijn in het zuidoosten maxima van 19-20 graden mogelijk. Daarbij is slechts een kleine kans op een bui.

(Bron: KNMI / WeerOnline.nl)Back To Top