EEM Groepenkasten

Komende dagen wordt het weer snikheet

hittegolf hitte zomer zonVanavond en vannacht verlopen helder en droog en het koelt af naar 12 tot 15 graden. Morgen wordt het een stuk heter dan vandaag: 31 tot 35 graden. De zon maakt daarbij overuren. Dinsdag wordt het nog heter en wordt het verzengend heet met 32 tot plaatselijk zelfs 38 graden! Aan het eind van de middag neemt de kans op een onweersbui toe. Daarna wordt het koeler met eind van de week 21 tot 24 graden en kans op een bui. Dat meldt Weeronline.nl.

Vanavond is het nog een tijd zonnig. Het koelt vrij snel af en om 22:00 uur is het in een groot deel van het land 18-20 graden. Alleen in het zuidoosten is het dan met 20-22 graden nog wat warmer. Komende nacht is het helder. De minimumtemperatuur komt uit op 12 graden in het oosten tot 15 in het westen. De oostenwind is overwegend zwak.

Morgenochtend is het volop zonnig. Vanwege de felle zonneschijn loopt de temperatuur rap op en aan het eind van de ochtend is het al 25 graden in het noordwesten tot lokaal 30 in het zuidoosten.

Morgenmiddag verloopt zonovergoten en droog. Er trekt een enkele sluierwolk over het land, maar deze tempert het zonlicht nauwelijks. Het belooft bloedheet te worden met maxima van 31 graden in de Randstad en Zeeland en 32-33 in Drenthe, Groningen en het midden van het land. In het zuiden, zuidoosten en oosten wordt het ruim 34 graden. In Limburg en het oosten van Brabant loopt het kwik plaatselijk op naar 35 graden! Er staat een overwegend zwakke wind uit het zuiden tot zuidoosten. In de kustgebieden steekt aan het begin van de middag een zeewind op. Hierdoor wordt het daar maximaal 28 graden.

Morgenavond is het zonnig en zwoel. Het blijft lang warm met om 22:00 uur in het binnenland nog temperaturen van 25-30 graden. In de nacht naar dinsdag koelt het af naar 16-18 graden. In de steden is het een plaknacht en schommelt het kwik rond 20 graden.

Dinsdag

Dinsdag voert de zuiden- tot zuidwestenwind verzengend hete lucht vanuit Spanje naar ons land. Het wordt de warmste dag van de week met maxima van 32 graden in de kustgebieden en 33-36 in het binnenland. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant, Limburg, de Achterhoek en Twente kan het zelfs 37-38 graden worden! Normaal is het 21-25 graden en daarmee is het circa 12 graden warmer dan normaal. De zon schijnt volop en in de loop van de middag ontstaan enkele stapelwolken. Bovendien neemt aan het eind van de middag vanuit het zuiden de kans op fikse onweersbuien toe.

Woensdag

Woensdag wordt de hitte verdreven en is het bijna 10 graden kouder dan dinsdag. Het wordt 22-28 graden. Er is een mix van zon en stapelwolken en er trekt een enkele bui over het land.

Rest van de week

De dagen daarna is het tijdelijk vrij normaal zomerweer. De wind komt uit het zuidwesten en er is een afwisseling van zon en stapelwolken. De temperatuur komt met 21-24 graden uit op vrij normale waarden voor de tijd van het jaar. Sinds begin juli is de temperatuur niet zo laag geweest! Er is een kleine kans op een bui.

Volgend weekend

Volgend weekend lijkt het alweer een paar graden warmer te worden.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top