EEM Groepenkasten

Komst Ontmoetingscentrum Voor Jong&Oud onzeker door weerstand omwonenden

ontmoetingscentrum voor jong en oud informatieavond klazienaveenKlazienaveen – Het leek een prachtig idee, de komst van een Ontmoetingscentrum voor jong en oud in het oude pand van Top4Sport. Na de informatieavond van afgelopen dinsdag is dat echter op z’n minst onzeker.

Initiatiefnemers William Hummel en Waylon van Ommen hadden het zo goed bedacht. Een ontmoetingscentrum waar iedereen, van heel jong tot heel oud, welkom is en waar iedereen terecht kan voor gezelligheid, het spelen van een spelletje, kaarten, biljarten, zelfs voor het maken van huiswerk. Kinderen kunnen er huiswerkbegeleiding krijgen, voor de jongsten kunnen er knutseluurtjes gegeven worden en voor de ouderen bingo- en kaartavonden.

Perfecte locatie

Het beoogde pand, het pand waar vroeger Le Barrage in gevestigd was, kon helaas niet door gaan. Daar komen veel te veel onkosten bij kijken om het pand te verbouwen en bovendien is er al een (waarschijnlijke) andere huurder. Een andere optie was het pand waar Top4Sport in gezeten heeft. Een perfect pand die ze voor een relatief laag bedrag kunnen huren en waar niet al te veel aan gedaan hoeft te worden. De verhuurder was voor, de gemeente was voor, Sedna was voor, het bestemmingsplan was geen probleem en de eerste gesprekken met enkele omwonenden leken positief.

klazienaveen ontmoetingscentrum jeugdsoos william hummel waylon van ommen

Waylon en William voor het beoogde pand

Informatieavond

Dinsdag 31 januari 2017 hebben ze hun plannen voorgelegd aan iedereen die belangstelling had voorgelegd. Diverse jongeren waren aanwezig, net als de politie, de gemeente, de gebiedscoƶrdinator van de blokken, Sedna en omwonenden en bewoners van de flat erboven.

Harde bezwaren

Wiliam Hummel werd in de presentatie bijgestaan door Ronnie de Graaf. Ze vertelden in het kort hun plannen, maar direct na het begin van de presentatie werd de toon gezet door enkele bewoners van de flat boven het beoogde pand. “Wij willen dat niet. We hebben nu al veel overlast. Wij vinden dat geen geschikte locatie.” Waar het ontmoetingscentrum dan wel naar toe zou moeten, konden de bewoners ook niet zeggen.

Bang voor overlast

De bewoners van de flat boven het pand zijn vooral bang voor overlast. Er worden geen feesten of disco gegeven in het pand. Er wordt geen alcohol geschonken. Het ontmoetingscentrum is van maandag tot en met donderdag geopend van 10.00 tot 21.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 23.00 uur. “Als de jongeren naar buiten gaan en ze blijven daar staan met een groep, dan hebben wij er last van. Dat is heel gehorig. Wij kunnen dat allemaal precies horen.”, aldus een bewoner. “Als ze dan ook nog op de brommers of scooters wegscheuren, dan is het helemaal erg.”

Plannen verder uitwerken

Omdat ook de presentatie lang niet alle vragen en bezwaren weg kon nemen is er besloten om nog eens met alle partijen om tafel te gaan zitten en de plannen helemaal uit te werken. Op die manier hopen de initiatiefnemers de onduidelijkheden, maar vooral ook de bezwaren, van de bewoners weg te kunnen nemen.

Onzekerheid

Als die duidelijke bezwaren ook dan nog niet weggenomen kunnen worden, is het maar zeer de vraag of het Ontmoetingscentrum Voor Jong&Oud wel op die locatie zal komen. Sterker nog, het is dan nog maar de vraag of het centrum er dan weleens komt, want schikte locaties liggen nu eenmaal niet voor het oprapen.Back To Top