EEM Groepenkasten

Koning Willem-Alexander doet officiële opening schaapskooi Weiteveen

weiteveen bargerveen schaapskooiWeiteveen/Bargerveen – Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zal op donderdag 27 september 2018 de nieuwe schaapskooi in het Bargerveen, Weiteveen, openen.

De schaapskooi in Weiteveen is de grootste schaapskooi van Nederland en biedt onderdak aan ruim 1.000 schapen en 110 runderen. Het gebouw is de kers op de taart van de natuurontwikkeling in het Bargerveen, aldus de provincie Drenthe. Voor het beheer van het beschermde hoogveengebied zijn de schapen heel belangrijk.

Koning Willem-Alexander zal tijdens de opening ook een bezoek brengen aam het informatiecentrum annex horecagelegenheid Bij Wollegras. Ook is er speciale aandacht voor de beleving van het Bargerveen.

Lees ook: Grootste schaapskooi van Nederland geopend

Schaapskooi Weiteveen Bargerveen Lammetjesdag 02

Toelichting

Het bezoek van de Koning aan het Bargerveen zal om 10.30 uur beginnen. Hij wordt welkom geheten door Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in de provincie Drenthe, en door Eric van Oosterhout, burgemeester van de gemeente Emmen. Genodigden krijgen in de schaapskooi een toelichting over het gebouw en zijn functies en over de ontwikkeling van het hoogveengebied Bargerveen.

Opening

Na de plechtigheden zal de Koning letterlijk de deuren van de schaapskooi openen. Daarna praat de Koning, onder begeleiding van voorzitter Nynke Houwing (Bestuurscommissie Bargerveen-Schoonebeek) en gedeputeerde Henk Jumelet, met betrokken organisaties, ondernemers en inwoners over de manier waarop zij actief bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied.

Het bezoek eindigt om 12.00 uur.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: Provincie Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top