EEM Groepenkasten

Koning Willem-Alexander opent Schaapskooi Bargerveen (FOTO’S)

Koning Willem-Alexander opent Schaapskooi BargerveenWeiteveen/Bargerveen – Koning Willem-Alexander heeft donderdag de grootste schaapskooi van Nederland in het Bargerveen in Weiteveen geopend.

Rond 10:30 uur kwam de koning aan in het Bargerveen, waarna hij eerst een rondje met de Veenland Express heeft gemaakt. Even voor 11.30 uur opende hij officieel de nieuwe schaapskooi.

Lees ook: Wat gaat koning Willem-Alexander doen tijdens zijn bezoek aan de Schaapskooi?

Koning Willem-Alexander opent Schaapskooi Bargerveen

Ontvangst

De koning werd verwelkomt door gastvrouw Nynke Houwing, tevens gastvrouw van bestuurscommissie Bargerveen-Schoonebeek, kamerheer Mas Boom, Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen, gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe, F. Sickelmann van Landesbeauftragte für regionale Landesentwicklung Niedersachsen en directeur Sylvo Thijsen, van Staatsbosbeheer.

Samen met schaapsherder Luuc Bos liep de koning een stukje het Bargerveen in, richting het uitzichtpunt van informatiecentrum annex horecagelegenheid Bij Wollegras. Daar vertelde Henry Scheper, dorpsvoorzitter van Weiteveen, het een en ander over de geschiedenis van het hoogveenreservaat.

Koning Willem-Alexander opent Schaapskooi Bargerveen

Officiële opening

Rond 11.30 uur opende de koning officieel de schaapskooi. Daar werd hem nog het een en ander verteld over de schaapskooi dat ruimte biedt aan meer dan 1.000 schapen en 110 runderen en de ontwikkeling van het Bargerveen.

Koning Willem-Alexander opent Schaapskooi Bargerveen

Vervolgens ging de koning praten met betrokken organisaties, ondernemers en inwoners over hoe zij bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied.

Koning Willem-Alexander opent Schaapskooi Bargerveen

Daniël Lohues staat al met smart te wachten op de koning

Rond het middaguur werd het zonovergoten bezoek van de koning afgesloten met een kort optreden van Daniël Lohues met het nummer ‘Hier kom ik weg’.

Koning Willem-Alexander opent Schaapskooi Bargerveen

(Foto’s: Jans Jagt)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top