EEM Groepenkasten

Koningsdag 2015 nat en koud

koningsdag 2015Regio – Na twee weken zonnig lenteweer slaat dit weekend het weer om. Zaterdag en zondag is het buiig met maxima rond 17 graden. Tijdens Koningsnacht passeert een koufront en op Koningsdag wordt het hooguit 12 graden.

Gisteren, vrijdag,  was het in een groot deel van het land nog zo’n 20 graden of net daarboven.

Koningsnacht met mogelijk veel regen

Volgens de laatste verwachting trekt tijdens de nacht van zondag naar maandag vanuit het noordwesten een koufront over het land. Dit levert flink wat buiige regen op bij temperaturen rond een graad of 9.

Koningsdag start nat, later wat zon

Koningsdag, maandag 27 april, start waarschijnlijk overal regenachtig. In de middag wordt het droger en breekt zeker in de kustprovincies ook de zon weer door. Het is fris met maximaal een graad of 12. De matige, aan zee krachtige, noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog kouder. In de kustprovincies ligt de gevoelstemperatuur ’s middags rond een graad of 6. Een warme jas zal tijdens de festiviteiten dus geen overbodige luxe zijn.

De afgelopen twee jaar was het beter

Vorig jaar verliep Koningsdag droog, op een paar buien ‘s avond in het oosten na. De temperatuur lag ’s middags rond 17 graden. Daarvoor vierden we Koninginnedag. In 2013 was het tijdens de troonswisseling met maxima rond 13 graden aan de frisse kant, maar wel droog en zonnig.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top