EEM Groepenkasten

Koningsdag 2017 wordt kouder dan Kerst

koud kou sneeuw muts sjaal winter - pixabayRegio – Zoals het er nu naar uitziet wordt Koningsdag kouder van afgelopen Kerst. Donderdag wordt zelfs de koudste Koninklijke Feestdag sinds de jaren ’80.

Vorig jaar werd Koningsdag niet warmer dan 10,7 graden. Dat was toen de koudste Koninklijke Feestdag sinds 1985. In Drenthe en Zuid-Limburg viel toen natte sneeuw en de Limburgse heuvels kleurden in de ochtend zelfs even wit! Dit jaar wordt het met zo’n 10 graden nog kouder en daarmee wordt het de koudste Koninklijke Feestdag sinds 1979, meldt Weeronline. Tijdens de afgelopen Kerstdagen was het nog 11,8 graden.

Koningsnacht met vorst

In de Koningsnacht kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt en kan het aan de grond zelfs een graadje vriezen. Dat is bijzonder: sinds 1949 kwam het maar 7 keer tot vorst tijdens Koninginne- of Koningsnacht.

Uitgaanspubliek en mensen op de vrijmarkt doen er verstandig aan een warme jas aan te trekken.

Koningsdag

Koningsdag 2017 wordt heel wisselvallig e kan van plaats tot plaats sterk variëren. De zon zal zich waarschijnlijk regelmatig laten zien, maar het kan af en toe ook gaan regenen of zelfs hagelen of natte sneeuw. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richting. Het wordt niet warmer dan een graad of 10, maar door de koude wind zal het veel kouder aanvoelen: 5 tot 7 graden. Een oranje winterjas is dus verstandiger dan een oranje shirt.

(Bron: weeronline.nl / Afbeelding: pixabay)Back To Top