EEM Groepenkasten

Koningspaar morgen in Drenthe: waar en wanneer kunt u ze zien?

Koningspaar Koning Willem-Alexander Koningin Maxima

Drenthe – Het Koningspaar is morgen in Drenthe. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima doen een streekbezoek aan de Veenkoloniën. Hoe ziet het programma er precies uit? Waar kunt u ze bekijken?

10.00 tot 11.10 uur – Veendam
Het Koninklijk paar bezoekt een tentoonstelling over de historie van de Veenkoloniën in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. In het naastgelegen cultuurcentrum Van Beresteyn spreken ze met medewerkers van AVEBE, onderzoekers en jonge boeren.

11.40 tot 12.10 uur – Stadskanaal
In Stadskanaal krijgen de twee een rondleiding bij werkvoorzieningsschap Wedeka.

12.20 tot 12.55 uur
Op een geheime locatie spreekt het koninklijk paar met voor- en tegenstanders van windmolens in het veenkoloniaal gebied.

13.20 tot 14.00 uur – Emmer-Compascuum
In Multifunctioneel Centrum De Deele in Emmer-Compascuum spreken Willem-Alexander en Máxima met alle organisaties die in het gebouw actief zijn.

14.20 tot 15.45 uur – Emmen
Het streekbezoek eindigt op de Stenden Hogeschool in Emmen. Het koninklijk paar praat hier met leerlingen, studenten en het bedrijfsleven over het belang van techniek in de regio.

Burgemeester Bijl geeft vervolgens een toelichting op de ontwikkelingen van het centrumgebied in Emmen en het nieuwe dierenpark.

(Bron: rtvdrenthe.nl)Back To Top