EEM Groepenkasten

Koninklijke onderscheidingen 2018

lintjesregen koninklijke onderscheidingRegio – Elk jaar reikt de burgemeester Koninklijke onderscheidingen uit. Dit doet hij in verband met de viering van de verjaardag van de Koning. We noemen dit ook wel de lintjesregen.

Voordragen vóór 1 juli 2017!

Deze onderscheiding gaat naar mensen die een bijzondere prestatie aan de samenleving hebben geleverd. Koningsdag 2018 lijkt nog ver weg, maar als je iemand wilt opgeven voor deze onderscheiding dan moet dat vóór 1 juli 2017!

Overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Ken jij iemand die voor langere tijd vrijwilligersactiviteiten voor de samenleving heeft gedaan? Dan kun je hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Je moet dan een zogeheten ‘decoratievoorstel’ indienen bij burgemeester Eric van Oosterhout. De verdiensten van de persoon moeten uitzonderlijk zijn en meer zijn dan wat normaal gesproken van iemand verwacht mag worden. Deze persoon moet zich voor langere tijd (tenminste 15 jaar en gemiddeld 6 á 8 uur per week) hebben ingezet en er moet sprake zijn van een bijzondere uitstraling naar de samenleving.

Lange weg

Zo’n decoratievoorstel heeft een lange weg te gaan voordat iemand uiteindelijk een Koninklijke onderscheiding krijgt. Uiterlijk 1 juli 2017 moeten de voorstellen
daarom bij burgemeester Eric van Oosterhout binnen zijn. Je kunt deze opsturen via het speciaal daarvoor bestemde formulier die je kunt downloaden via de site: www.lintjes.nl/voordragen of aanvragen bij de gemeente.

De burgemeester schrijft hier dan zijn advies bij. Het voorstel gaat vervolgens met het advies van de burgemeester naar de Commissaris van de Koning en daarna naar het Kapittel in Den Haag. Het Kapittel brengt vervolgens advies uit aan de minister.

Eerst overleg

Wil je eerst met ons overleggen voordat je een decoratievoorstel indient? Voor overleg kun je contact opnemen met mevrouw Loes van Dijk, representatiemedewerker van de gemeente Emmen. Zij is op maandag en donderdag telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 14-0591 of per e-mail: l.vandijk@emmen.nl.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top