EEM Groepenkasten

Te koop: vervallen discotheek in centrum Klazienaveen

discotheek le barrage klazienaveen 0Klazienaveen – Heb jij de beschikking over ruim 3 ton? Dan kun je zomaar in het bezit komen van de voormalige discotheek in het centrum van Klazienaveen.

Woningbouwcorporatie Domesta heeft volgens woordvoerster Liesbeth de Groot het pand te koop gezet. Verhuur van het pand waar voorheen Discotheek Le Barrage in zat is volledig van de baan. Gesprekken met potentiële huurders hebben de afgelopen tijd niets opgeleverd volgens Domesta. Het grote struikelblok hierbij is de huidige staat van het gebouw. Er moet namelijk nogal wat aan gebeuren.

Bewogen historie

Het gebouw aan de Langestraat 134 omvat 2 geschakelde panden op een perceel van meer dan 1100 vierkante meter. Het pand staat al geruime tijd leeg en enkele potentiële huurders afhaakten. Daarom wil Domesta het pand nu verkopen voor € 320.000.

Het pand met bovenwoningen is in 1964 gebouwd en kent een bewogen historie. Bé Wardenburg runde er jarenlang zijn succesvolle Discotheek Le Barrage. In 2004 verhuurde hij het pand aan een horecaman uit de Achterhoek en die vestigde Feestpaleis Jucie Lucie erin. Niet lang daarna werd het pand verhuurd aan een echtpaar uit Coevorden die er discotheek Uncle Sam van maakten.

Sparrow

Ook dat duurde niet lang, waarop Domesta het voormalige discopand in 2008 kocht. In 2009 trok jeugdsoos Sparrow in het pand, nadat de gemeente Emmen het gebouw voor kapitalen had verbouwd. Toen Sparrow in 2011 failliet ging kwam het pand leeg te staan.

Een tijdlang leek Monte Christo uit Emmen haar intrek te nemen in het pand. Monte Christo begeleidt mensen tussen de 18 en 27 jaar richting opleiding, werk en zelfstandig wonen. Het contract werd echter in april van dit jaar ontbonden. Monte Christo bleek de financieren niet op tijd rond te kunnen krijgen.

Renovatie of sloop

Domesta kocht het pand in 2008 om er appartementen te bouwen, maar van die plannen kwam niets terecht. Over de staat van het pand doet Domesta niet geheimzinnig. De staat van onderhoud is slecht. “De staat van het onderhoud is slecht en renovatie of sloop is noodzakelijk.”, staat te lezen op Funda.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top