EEM Groepenkasten

Koopavond op zaterdag in Klazienaveen?

Centrum Klazienaveen Witte Olifant SchipKlazienaveen – Al enige tijd willen retailexperts ook koopavonden op zaterdag. Binnenkort is het dan zover. Volgens Peter Foorthuis van Handelsvereniging Klazienaveen zal de eerste koopavond op zaterdag plaatsvinden op zaterdag 23 mei aanstaande.

Hoge verwachtingen

Foorthuis geeft aan dat de Handelsvereniging druk bezig is leuke dingen te plannen, dus ze verwachten er veel van. Het is echter niet zo dat vanaf dan koopavond altijd op zaterdag is in plaats van op donderdag. Deze eerste koopavond op zaterdag is een extra koopavond, een aanvulling op de winkelweek. Het is de bedoeling om de winkelweek hiermee spetterend te beginnen. Foorthuis geeft aan dat het een soort try-out is om te kijken wat de consument ervan vindt.

De eerste

Ook middenstander Peter Verhaar twitter enthousiast dat dit ‘de eerste zaterdag met koopavond’ is. Er zullen er dus nog meer volgen. In ieder geval in september, in de tweede winkelweek van 2015. Ook Verhaar vindt het te vroeg om de koopavond al structureel naar de zaterdag te verplaatsen. Eerst maar eens kijken of dit in de smaak valt.

Volgens Foorthuis zitten de meeste middenstanders in Klazienaveen wel op één lijn, misschien op een enkeling na gaat iedereen open.

Koopavond op zaterdag heeft de toekomst

Deskundigen hebben eerder al aangegeven dat dit de toekomst zou kunnen zijn. Ook de Handelsvereniging volgt deze onderzoeken. Uit die onderzoeken blijkt dat de koopavonden in de steden al terug loopt, in de minder stedelijke gebieden valt het nog mee. In Klazienaveen loopt de koopavond op donderdag nog best goed. Het gaat sowieso goed in Klazienaveen: relatief weinig leegstand, veel en gevarieerde winkels, gratis parkeren, noem maar op.

Een compleet uitje

Zaterdag koopavond moet vooral een combinatie worden van shoppen, eten en uitgaan, dus een compleet uitje. Volgens Foorthuis is Klazienaveen daar wel klaar voor.  De 23ste maken ze er sowieso een complete avond van. De handelvereniging probeert een aantal foodtrucks naar Klazienaveen te halen met live-cooking, er is livemuziek en een braderie. Verder begint de lotenactie die dag en loopt er de hele week een mystery guest rond die je zomaar op de schouder tikt en zegt: Hé, ik betaal deze aankoop vandaag voor jou.

Kortom: Klazienaveen, daar moet je heen! Ook op zaterdagavond!

Tripadvisor NL 600x300
Winkelen


Back To Top