EEM Groepenkasten

Korting geding tegen Heerendordt dient op 24 september **UPDATE**

dagbesteding zorggroep heerendordt klazienaveenKlazienaveen – Op donderdag 24 september dient het kort geding dat vakbond FNV Zorg & Welzijn tegen Zorggroep Heerendordt uit Klazienaveen heeft aangespannen voor de rechtbank in Assen.

FNV eist dat Heerendordt, met vestigingen in Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht en Emmen, de lonen van de ruim 300 werknemers op tijd betaald. Zorggroep Heerendordt verkeert in financiƫle nood, waardoor het de lonen niet (volledig) kan betalen en daarom het loon van september pas half oktober wil overmaken, eventueel in 2 gedeeltes.

De vakbond pikt dat niet en had daarom een ultimatum voor een gesprek gesteld. Dat ultimatum liep afgelopen dinsdag af. Heerendordt is van mening dat een kort geding niet in het belang van de werknemers is.

(Bron: Dagblad van het Noorden)

**UPDATE** 10:55 uur

Werknemers hebben aangegeven hun loon al volledig te hebben ontvangen. Ook directeur Jan Staal heeft tegenover RTV Drenthe bevestigd dat de salarissen inmiddels zijn betaald. Volgens Staal is het veel regelwerk geweest, maar konden vrijdag toch alle lonen worden uitbetaald.

Heerendordt heeft echter toch de dagvaarding binnen gekregen. Die is namelijk donderdag uitgegaan en vrijdag ontvangen, op de dag dat de lonen alsnog zijn betaald. Een woordvoerder van FNV heeft laten weten dat er aanstaande maandag intern zal worden overlegd wat de vakbond zal gaan doen. De bond heeft echter niks gehoord van directeur Staal. Hij had volgens de woordvoerder ook even kunnen bellen dat de salarissen zijn overgemaakt.







Back To Top