EEM Groepenkasten

Koude novemberdag, morgen droog en bewolkt

weer weersverwachting klazienaveen 12-11-2016Na een koude nacht zijn vanochtend handschoenen geen overbodige luxe. Ook vanmiddag wordt het met 3-6 graden niet warm. Door de stevige zuidoostenwind ligt de gevoelstemperatuur rondom het vriespunt! In het oosten schijnt eerst nog een waterig zonnetje, in het westen wordt de bewolking dikker en kan later vanmiddag wat (mot)regen vallen. Tot dinsdag blijft het koud.

Vanochtend is het koud. Met uitzondering van Zuid-Limburg en de kustgebieden vriest het een aantal graden. In het westen hangt veel bewolking, in het oosten is soms een waterig zonnetje te zien. Het is overal droog, ook bij de intocht van Sinterklaas.

In de loop van de middag neemt in het westen de kans op (mot)regen toe en raakt het ook in het oosten geheel bewolkt. In het oosten van Groningen wordt het hooguit 3 graden en in het zuiden liggen de maxima rond 6 graden. Er steekt een matige, aan zee soms vrij krachtige zuidoostenwind op, 3-5 Bft. De gevoelstemperatuur ligt hierdoor nog een stuk lager. In de noordelijke provincies vriest het voor het gevoel een paar graden en in het zuiden is het gevoelsmatig niet warmer dan een graad of 2.

Vanavond en vannacht is het bewolkt. Het zuidwesten maakt kans op wat motregen. Het koelt minder sterk af dan afgelopen nacht met minima van -1 in het oosten van Groningen, Drenthe en in Twente, tot 5 graden aan de Zeeuwse kust.

Morgen is het op de meeste plaatsen droog en bewolkt. Pas in de tweede helft van de middag breekt hier en daar de zon even door. De temperatuurtegenstellingen worden dan nog groter. Terwijl de thermometer in het uiterste noordoosten 3 graden aan wijst, wordt het aan de Zeeuwse kust 8 graden! Normaal is het van noordoost naar zuidwest over het land 8 tot 10 graden. De wind is minder sterk dan vandaag en waait uit een oostelijke richting.

In de nacht naar maandag wordt het in het binnenland helder en kunnen we opnieuw een koude nacht verwachten. De minima komen uit tussen 0 graden in het westen en lokaal -5 in het oosten. Langs de zuidwestkust blijft de bewolking hardnekkig en koelt het niet verder af dan een graad of 5!

Maandagmiddag moeten we het doen met maxima rond 4 graden in Drenthe en 9 in Zeeland. In het oosten schijnt nog lange tijd de zon. In het westen neemt de bewolking toe en in de loop van de middag kan in het noordwesten wat (mot)regen vallen. In de avond breidt de neerslag zich uit over het noorden en kan ook wat natte sneeuw vallen.

Daarna wordt het zacht, nat en winderig herfstweer. De wind draait naar de warme zuidwesthoek. De kans op vorst neemt af en de maxima liggen tussen 10 en 13 graden. Vanaf vrijdag zakt de temperatuur weer een paar graden om rond de normaal voor half november uit te komen.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top