EEM Groepenkasten

Kunstgrasveld vv Zwartemeer en vv Klazienaveen tot nader order gesloten

rubbergranulaat kunstgras kunstgrasveldKlazienaveen – Voetbalverenigingen Zwartemeer en Klazienaveen hebben met onmiddellijke ingang hun kunstgrasveld tot nader order buiten gebruik gesteld.

Het kunstgrasveld is per direct gesloten in afwachting van het onderzoeksresultaat van het RIVM naar de schadelijkheid van de rubberen korrels op de gezondheid. Het RIVM onderzoekt de mogelijke gevaren van de rubberen korrels op kunstgrasvelden. In die korrels zouden volgens diverse wetenschappers kankerverwekkende stoffen zitten.

Kankerverwekkende stoffen

Uit het onderzoek van bandenbrancheorganisatie VACO, dat afgelopen weekend bekend werd gemaakt, blijkt dat de wetenschappers wel eens gelijk kunnen hebben. Uit dat onderzoek blijkt dat van de 60 onderzochte kunstgrasvelden er maar liefst op 58 rubbergranulaat ligt waar 1 of meerdere kankerverwekkende stoffen in zitten.

Kunstgrasveld nog niet onderzocht

Het kunstgrasveld van vv Klazienaveen, vv Zwartemeer en SJO KZC’08 is nog niet onderzocht, maar om het zekere voor het onzekere te nemen hebben de besturen besloten het kunstgrasveld hangende het onderzoek niet meer te gebruiken. De besturen geven aan dat de gezondheid van hun leden voorop staat en dat ze geen onnodige risico’s willen nemen. Het kustgrasveld wordt voor zowel de wedstrijden als de trainingen niet meer gebruikt. Hierdoor kunnen trainingen eventueel komen te vervallen of worden verplaatst naar andere beschikbare velden.

 

(Bron: vvzwartemeer.nl)Back To Top