EEM Groepenkasten

Kuzu: “Istanbul klinkt toch net wat lekkerder dan Klazienaveen”

kuzu buitenhof den haag klazienaveenKlazienaveen/Buitenhof – De Nederturkse politiek leider was gisteren in Buitenhof weer eens ultraduidelijk aan wiens kant hij staat, en dat is dus niet de kant van Nederland.

Gisteren begon het NPO-programma Buitenhof met een nieuw seizoen, en te gast om het spits af te bijten was DENK-leider Tunahan Kuzu. De man kan de aandacht van de media goed gebruiken bij het uitbouwen van z’n Nederlandse filiaal van Erdogan, maar in de uitzending hield Kuzu zich over zijn politieke leider goeddeels op de vlakte.

Context

Toen presentator Paul Witteman hem vroeg of hij een Erdogan-aanhanger of een Gülenist was, zei hij hem glashard geen van tweeën te zijn. Maar tijdens het gesprek zodat zich daarna ontvouwde, kon Kuzu het toch niet laten om Erdogans totale machtsgreep te verdedigen. Volgens hem moeten we vooral de hele situatie in de context zien. Dat er duizenden rechters gevangen zijn gezet, leraren zijn ontslagen en ziekenhuizen gesloten. Zelfs journalisten achter tralies gezet.. daarvoor zouden we begrip moeten hebben, aldus Kuzu. “Dit was een militaire coup!” Aldus Kuzu meerdere malen tijdens het interview. Alsof je daarmee zo’n enorme periode met als thema Weken van de Lange Messen daarmee zomaar goed kan praten.

Geboorteplaats

Kuzu was tijdens zijn interview duidelijk op zijn hoede, en benadrukte dat hij behalve supertrots op zijn Turkse achtergrond ook bijzonder trots is op Nederland (het land waar hij z’n studie heeft gedaan en z’n vrouw ontmoette, aldus de DENK-leider). Op één moment liet hij echter zijn masker vallen en gaf hij ineens aan toch Turkije boven Nederland te prefereren. “Istanbul klinkt toch net wat lekkerder dan Klazienaveen,” aldus Kuzu toen hij het had over z’n geboorteplaats.

Ja, betrapt.

(Bron: www.dagelijksestandaard.nl / Foto: Screenshot Buitenhof / VARA)

Uitzending gemist? Bekijk het op npo.nl.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top