EEM Groepenkasten

Laat altijd eerst de kraan even lopen als je weer thuis bent

wmd waterkraan stromend waterRegio – Ben je weer terug van een welverdiende vakantie? Laat dan altijd eerste de kraan even lopen al je weer thuis bent.

Onder normale omstandigheden, als je gewoon thuis bent en regelmatig water gebruikt, dan is er niets aan de hand. Ga je echter met vakantie, dan blijft het water voor langere tijd stilstaan in de leidingen. Met name als het warm is kan dit de kwaliteit van het drinkwater negatief beïnvloeden.

Laat de kraan eerst even lopen

Laat daarom altijd eerst de kraan even open staan al je terug bent van de vakantie. Trek ook je toilet door en laat de kraan in de badkamer even lopen alvorens je onder de douche stapt.

Wil je er zeker van zijn dat je bij thuiskomst overal weer lekker fris drinkwater hebt? WMD heeft enkele tips voor je:

  • Trek eerst het toilet door. Op dit manier is er al een groot gedeelte van het stilstaande water ververst.
  • Zet alle kranen in huis even open en laat ze een minuut lang stromen. Vergeet ook de kraan in de douche en de badkraan niet. Zet de koude en de warme kraan tegelijkertijd open. Heb je een mengkraan, zet deze dan zo open dat er lauwwarm water uitkomt.
  • Geef legionella geen kans en spoel ook de douchekop goed door. Laat de douchekop in een volle emmer water lopen zodat er geen damp vrijkomt. Deze kleine waterdruppeltjes kunnen namelijk legionellabacteriën verspreiden.
  • Het water dat uit de kranen komt kun je opvangen en gebruiken voor je planten of in de tuin.

(Bron: wmd.nl)Back To Top