EEM Groepenkasten

Langdurig winterweer met sneeuw en vorst op komst

sneeuw_2015 (4)

Klazienaveen – Als we de weerguru’s mogen geloven dan staan we aan de vooravond van langduriger winterweer met sneeuw en vorst. Vandaag in de loop van de dag komt het over het noorden van ons land steeds vaker tot sneeuwval en ook de rest van de week zijn er veelvuldig hagel- en sneeuwbuien in ons land.

Vandaag is het in het begin van de dag tijdelijk nog zachter, maar later op de dag is de kans op windstoten en enige tijd regen groot. Dat is de voorbode van veel kouder weer dat ons de komende anderhalve week in de greep houdt. Er wordt achter een morgennacht wegtrekkende storing koude Arctische lucht aangezogen. Die is zeer onstabiel van opbouw en donderdag tot en met het weekeinde vallen er talrijke winterse buien.

Er lijkt op meerdere plaatsen een sneeuwdek te ontstaan. Bovendien gaat het later vriezen. De minimum temperaturen komen richting en na het weekeinde uit richting min 5 graden in het binnenland. Lokaal kan de vorst matig worden. Ook volgende week zijn de vooruitzichten winters al wordt de spreiding gaandeweg in de modellen wel wat groter. (Bron: telegraaf.nl)

Weeronline.nl

Een actief neerslagsysteem gepaard met veel wind trekt vandaag over het land en wordt later op de dag gevolgd door koude polaire lucht uit Noordwest-Europa. Daarmee vangt een koudere, licht winterse periode aan met geregeld kans op (natte) sneeuwbuien.

Vanochtend is het overwegend bewolkt en valt her en der een beetje motregen. Het is vrij zacht en de temperatuur stijgt naar 7 of 8 graden.

Vanmiddag staat de passage van een koufront op het programma. Vanuit het westen neemt de neerslagactiviteit, mogelijk gepaard met onweer, en de zuidwestenwind toe. Langs de kust gaat het hard tot stormachtig waaien, maar ook boven land wakkert de wind flink aan naar vrij krachtig. Bij deze stevige wind komen ook zware windstoten voor. In de kustgebieden tot 90 km/uur en in het binnenland tijdelijk tot 80 km/uur.

Met deze neerslag stroomt een stuk koudere lucht het land binnen en zet de temperatuur al snel een daling in. In de avond bereikt de neerslag het oosten van het land en kan in een winterse vorm vallen. Vanuit het westen wordt het droger met opklaringen, maar in de steenkoude lucht blijft er een kans op enkele winterse buien. De temperatuur ligt vannacht tussen 0 en 2 graden.

Morgen komen enkele winterse buien voor. In het westen is het vooral korrel hagel en natte sneeuw, maar landinwaarts valt ook wat droge sneeuw. De stevige zuidwester neemt gedurende de dag in kracht af en de maximumtemperatuur ligt rond 4 graden, maar bij buien is het een stuk kouder. Af en toe laat de zon zich misschien even zien.

In de nacht naar vrijdag ligt de temperatuur dichtbij of net onder het vriespunt.

Ook vrijdag hebben we met buien te maken, maar deze zijn tijdelijk wat minder winters van aard. Regenbuien hebben de overhand. Er is vrij veel bewolking en veel warmer dat 4 graden wordt het zeker niet. Voor het gevoel is het kouder met een stevige wind, die ook boven land hard kan waaien.

In het weekend blijft het vrij koud met maxima rond 4 graden en in de nachten lichte vorst. Er zijn droge perioden, regenbuien en soms valt wat natte sneeuw.

Na het weekend wordt het mogelijk nog iets kouder in en neemt de kans op droge sneeuw toe. Het vriest ’s nachts enkele graden, overdag is het een graad of 3.

(Bron: Weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top