EEM Groepenkasten

Langverwachte sloop De Snikke in eerste helft 2016

De Snikke oud buurtgebouw (5)Klazienaveen – De langverwachte sloop van het voormalig sociaal cultureel centrum De Snikke in Klazienaveen, naast het oude marktplein, lijkt er dan toch te komen. Volgens de laatste gebruiker van het pand zal het gebouw in de eerste helft van 2016 tegen de vlakte gaan.

1973

Het gebouw De Snikke werd gebouwd in 1973 aan de Jonkheer M.W.C. de Jongestraat, aan het marktplein en tegenover het politiebureau. Het pand is eigendom van de gemeente en is al geruime tijd afgeschreven.

Ondanks dat de sloop van het pand al meerdere keren is aangekondigd staat het er nog steeds. Omdat peuterspeelzaal De Bereboot nog gebruik maakt van het pand kan het volgens Alieke Wijnholds, woordvoerster van de gemeente, nog niet worden gesloopt.

De laatste groep

De Bereboot heeft op dit moment nog 1 groep in De Snikke. Voor 2 andere groepen is inmiddels een plek gevonden in een basisschool, laat Ellen Bos van de Stichting Peuterwerk weten. De laatste groep zal binnenkort naar de Sint Henricusschool verhuizen.

Het college van B en W heeft al een besluit genomen over de sloop, die € 53.500 exclusief BTW zal gaan kosten.Back To Top