EEM Groepenkasten

Leegstaande schoolgebouw De Klobbestoek wordt buurtgebouw

de dobbe klazienaveen bingoKlazienaveen – Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen heeft het al jarenlang leegstaande schoolgebouw De Klobbestoek aan de Dordsedijk in Barger-Oosterveen gekocht van de gemeente Emmen. De bedoeling is om er een buurthuis van te maken.

Huidige noodgebouw voldoet niet meer

Plaatselijk Belang Barger-Oosterveen is langere tijd met de gemeente in gesprek geweest voor een overname van het oude schoolgebouw. Voorzitter Gerard Robben geeft aan blij te zijn dat ze er nu eindelijk uit zijn, omdat ze het schoolgebouw goed kunnen gebruiken. Op dit moment fungeert een noodgebouw dat schuin achter De Klobbestoek staat nog als buurthuis, maar dat voldoet niet meer.

In 2012 werd het schoolgebouw De Klobbestoek gesloten vanwege een gebrek aan leerlingen. Dit schoolgebouw biedt aanzienlijk meer ruimte voor activiteiten dan het huidige noodgebouw, omdat het een stuk groter is dan De Dobbe. Straks kunnen er meerdere activiteiten tegelijk worden gehouden. Plaatselijk Belang krijgt voor de aanschaf van het gebouw een lening van de gemeente.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top