EEM Groepenkasten

Leerlingen De Spil kampioen van Drenthe in zoutkristallengroeiwedstrijd

zoutkristallen school obs de spil klazienaveenKlazienaveen – OBS De Spil uit Klazienaveen is afgelopen woensdag in Groningen Drents Kampioen geworden in de noordelijke zoutkristallengroeiwedstrijd met hun zonnestelsel van zout.

Zonnestelsel van zoutkristallen

Van de 285 deelnemers stonden er afgelopen woensdag 8 in de finale, waaronder ‘De roze kristalletjes’ van basisschool De Spil uit Klazienaveen. Het team van Amber Wolbers, Danni, Melanie en Roxane van De Spil maakten een zoutig zonnestelsel. Die mochten ze woensdag presenteren aan de jury op de Rijksuniversiteit in Groningen. Ze zijn daarmee Drents Kampioen geworden. Het was helaas net niet voldoende om ook kampioen van het noorden te worden. Die prijs ging naar Sander Brug van basisschool Beukenlaan uit Winschoten, die daarmee eveneens kampioen van Groningen werd.

Drents Kampioen

Het is de 4e keer dat OBS De Spil meedeed aan de zoutkristallenwedstrijd en de 2e keer dat ze de provincieprijs hebben gewonnen.

De meiden hebben een prachtig zonnestelsel van zout gemaakt. Het is allemaal begonnen als een project in de klas. Ze hebben eerst een ontwerp gemaakt en gebouwd, vervolgens een zoutoplossing gemaakt samen met juf Nel. Daarna begon het wachten op de zoutkristallen. Ze hebben vanaf het begin het hele groeiproces vastgelegd in een blogboek, compleet met leuke foto’s. Enkele weken daarna bekijkt een jury welke kinderen een plekje in de finale hebben verdiend. Dat waren dit jaar dus ‘De roze kristalletjes’, zoals de meiden zich noemen.

Wil jij ook je eigen zoutkristallensculptuur maken? Kijk dan eens op www.zoutkristallen.nl.

(Bron: dvhn.nl/emmen.nu / Foto: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top