EEM Groepenkasten

Legionella in drie Emmer sporthallen

legionella douche douchesEmmen – Van 3 sporthallen in de gemeente Emmen zijn de douches afgesloten omdat er een te hoge concentratie van de legionellabacterie is geconstateerd.

Het betreft hier douches in alle kleedkamers van sporthal Bargeres, een deel van de kleedkamers van sporthal Angelslo en een deel van die van de sporthal in Emmer-Compascuum.

Gevreesde ziekte

De gemeente doet elk half jaar metingen. Tijdens de laatste metingen kwam de legionella aan het licht in bovengenoemde sporthallen. Legionella is een gevreesde ziekte. Wie onder de douche besmette waternevel inademt kan behoorlijk ziek worden. De ernstige vorm, die dodelijk kan zijn, wordt ook wel veteranenziekte genoemd.

“Naar de huisarts”

Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat het in deze gevallen om een lichtere vorm gaat die niet gevaarlijk is. Toch voegt zij er wel aan toe: “Voel je je niet lekker, dan dan direct naar de huisarts.”

Wanneer de douches weer open gaan is op dit moment nog niet bekend. Ze worden eerst chemisch gereinigd en daarna volgt een hercontrole.

(Bron: Dagblad van het Noorden)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top