EEM Groepenkasten

Lezersbrief: Verveling of Vandalisme

ovonde klazienaveen google maps 2018“Of men het nou leuk vindt of niet, de mensen van de EOP Klazienaveen zijn zichtbaar goed bezig. Ik zag er voor de vakantie iemand de oude brugleuningen van de ‘dordsebrug’ op de ovonde in de verf zetten en ik zag mensen bezig bij het zustermonument bij de RK Kerk druk aan het werk. Oh ja, op de rotonde tussen de tankstations ook daar waren mensen bezig.

Maar ook hoorde ik dat ze diverse voetpaden opnieuw hebben laten leggen, omdat ze waren verzakt of stuk waren, perkjes die te slecht waren om op te knappen hebben laten verwijderen.

Onlangs kwam ik toevallig in gesprek met iemand van die EOP Klazienaveen en ik vroeg zo van, “jullie hebben genoeg te doen denk ik zo als ik rond fiets in ons dorp”. “Tja, was het antwoord, in ons dorp Klazienaveen is zoveel achterstallig onderhoud dat waar je ook kijkt het is soms bar en boos, wij van de EOP Klazienaveen proberen zoveel mogelijk in kaart te brengen en te melden bij de gemeente maar soms denken wij het is onbegonnen werk, af en toe laten wij een voetpad opknappen, omdat deze zo erg is dat de mensen over de straat moeten lopen en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Soms is het dweilen met de kraan open echt waar en de mensen in ons dorp die denken dat deze EOP alles kan en gaat aanpakken, maar dat kan natuurlijk niet, wij hebben ook maar een beperkt budget die ook naar andere doelen met worden verdeeld.”

Ik zeg nog tegen die persoon van de EOP: “Maar heeft het wel zin om nog iets te doen?”, want als ik bij het zustermonument kijk, daar was toen iemand bezig om grind te plaatsen en ’s avonds was de ‘jeugd’ alweer druk bezig om met die stenen te gooien en overal door heen te fietsen en te lopen.
“Ja”, zegt die persoon van de EOP, “of het nou verveling is of vandalisme, ik weet het niet, maar respect hebben die gasten niet, want het betreft hier een monument en daar moet je net als andere dingen gewoon vanaf blijven. Maar ligt dat ook niet een beetje bij de opvoeding van de jeugd en de verantwoordelijkheid van de ouders? Kijk, indien wij niets doen en we kijken met elkaar alleen maar toe hoe de vernielingen plaatsvinden, dan kunnen we binnen afzienbare tijd alles gewoon afbreken en dan verpauperd alles in ons mooie dorp.”

De politie zegt dat ze “geen tijd” hebben voor iets dergelijks. Ze hebben andere prioriteiten. Natuurlijk hebben ze ook andere zaken te doen, maar ze moeten wel in de gaten houden dat ‘ze worden wel betaald door de gemeenschap’, maar ook in die kringen zijn de veranderingen te groot geworden. Eerder ging een agent gewoon even langs bij de jongens en meiden en vertelde gewoon dat ze netjes met andermans spullen om moest gaan en ging dan weer weg en dan was het klaar. Maar tegenwoordig, de ‘politie’ heeft nergens nog tijd voor als je ze hoort.

Maar zo gaat dat in deze hectische tijd. Iedereen is druk en heeft geen tijd voor elkaar. Ik kijk op mijn horloge en zie dat ik zo al anderhalf uur met die persoon aan het praten ben en ik zeg dat ik nog even naar de winkel moet en neem afscheid. Later kom ik thuis en zeg tegen mijn vrouw: “Ik heb nog gesproken met iemand van de EOP Klazienaveen.” Zegt mijn vrouw: “Wie was dat dan met wie je sprak?” Ik kijk haar aan en zeg: “Weet ik zo niet, maar was wel een leuk gesprek.”

Vriendelijke groet, J.H.”

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top