EEM Groepenkasten

LHBT Emmen brengt acties in kaart voor wethouder Jan Bos

lhbt emmen eo regenboogvlagRegio – De Internationale Dag tegen Homofobie vindt ieder jaar plaats op 17 mei. Deze dag is door de kerngroep LHBT Emmen uitgekozen om het startdocument ‘Emmen Regenbooggemeente’ aan wethouder Jan Bos te overhandigen.

LHBT staat voor Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders.

Regenbooggemeente Emmen

In september vorig jaar heeft de gemeenteraad een motie ingediend om de gemeente Emmen uit te roepen tot regenbooggemeente. Het college heeft deze motie overgenomen. Woensdagmorgen hijst wethouder Jan Bos de regenboogvlag op het grasveld voor het gemeentehuis om de aandacht te vestigen op de internationale dag tegen homofobie.

Startdocument

’s Avonds om 19 uur overhandigt de kerngroep het startdocument aan Jan Bos. De 2 raadsleden die de motie in september vorig jaar mede hebben ingediend, Paulien Mellema (CDA) en Guido Rink (PvdA), zijn er woensdagavond bij en beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. In het startdocument vertelt de kerngroep wat de status is van regenbooggemeente Emmen. Wat is er nodig om de sociale acceptatie en veiligheid van LHTB’ers in Emmen te verstevigen? En hoe ziet het verbeterplan eruit, welke stappen zijn er volgens de kerngroep LHBT nodig? Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.Back To Top