EEM Groepenkasten

Lokaal veel regen, morgen storm met windstoten tot 130km/h!

storm harde wind windstotenWeersverwachting – Vanavond en vannacht is het regenachtig en staat er een stevige wind. Kouder dan 7-10 graden wordt het op de meeste plaatsen niet. Morgen gaat het veel harder waaien. Aan zee is kans op zware storm, windkracht 10, en zeer zware windstoten tot circa 130 km/uur! In het binnenland gaat het stormachtig waaien met lokaal windstoten van 110 km/uur.

Niet lichtzinnig mee omgaan

Het gaat donderdag stormen en er komen tot diep landinwaarts zware tot zeer zware windstoten voor. Dat verwacht Weerplaza, die waarschuwt: “Het is heel belangrijk hier morgen niet lichtzinnig mee om te gaan.” Het westen en noorden van Nederland krijgen de meeste wind te verduren. Momenteel buigen weerexperts zich over het uitroepen van code oranje.

Weersverwachting

Vanavond regent het gewoon door in de zuidelijke helft van het land. In de nacht breidt de regen naar het noorden uit. Tijdens opklaringen in de avond en vroege nacht kan de temperatuur in het noorden dalen tot 5 graden. In de rest van het land wordt het niet kouder dan 7-10 graden.

Morgenochtend regent het van tijd tot tijd. In de middag is er een afwisseling van buien en droge momenten. Daarbij is er in het zuiden en aan zee sporadisch ruimte voor de zon. Het wordt 9 graden in het noorden tot 12 in het zuiden.

De wind is zuidwestelijk en neemt in de loop van de ochtend toe in kracht. In de middag wordt de wind al snel krachtig boven land en stormachtig aan de westkust. Later in de middag draait de wind naar het westen en neemt nog verder toe. Langs de gehele kust en ook op het IJsselmeer kan het stormen, windkracht 9. Daarbij is ook kans op zware storm, windkracht 10. De kans hierop is het grootst voor de westkust van Noord-Holland en het noorden van de kust van Zuid-Holland. Uiteraard is er ook kans op (zeer) zware windstoten. In het hele land is kans op zware windstoten tot 100 km/uur. Aan de westkust is zelfs kans op zeer zware windstoten tot circa 130 km/uur!

Morgenavond draait de wind naar het noordwesten en verplaatst het zwaartepunt van het windveld naar de Wadden en de noordkust. Daar kan het dan enige tijd stormen en blijft de wind tot ver in de nacht stormachtig. In het zuiden, midden en westen van het land neemt de wind gedurende de tweede helft van de avond af. Er trekken regelmatig buien over het land en het koelt af tot een graad of 3. Tijdens een bui kan naast regen ook wat hagel of natte sneeuw vallen.

Vrijdag start de dag met winterse buien. In de ochtend waait er een stevige (noord)westenwind waardoor de gevoelstemperatuur rond het vriespunt ligt. Het weerbeeld bestaat verder gedurende de dag uit een mix van wolken, buien en zon. De wind neemt langzaam wat af en het wordt ‘s middags maximaal 8 graden.

Weersverwachting tijdens carnaval

In de nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt en kan het in het binnenland afkoelen tot rond het vriespunt. Hierdoor kan het lokaal glad worden.

Zaterdag staat er opnieuw regen op het programma. De zon krijgen we niet of nauwelijks te zien en het wordt 7 graden in het noorden tot 10 in het zuiden van het land. De wind is ook weer merkbaar aanwezig en waait uit het zuidwesten.

Zondag bestaat het weerbeeld uit een mix van buien en droge momenten met af en toe zon. Het wordt 9-11 graden bij een matig, aan zee vaak krachtige, (zuid)westenwind.

Weersverwachting volgende week

Ook de eerste dagen van volgende week blijft het wisselvallig en zacht. De middagtemperatuur ligt rond 10 graden en in de nachten wordt het niet kouder dan 5 graden. Later in de week wordt het waarschijnlijk droger, rustiger (minder wind) en ook iets kouder met maxima dalend naar een graad of 7 en minima rond het vriespunt.Back To Top