EEM Groepenkasten

Loods13: Jong theatertalent in de kassen in Klazienaveen

loods13 pluk de dag KlazienaveenKlazienaveen – De makers van Loods13 zijn voor hun voorstellingen voortdurend op zoek naar bijzondere locaties in Drenthe. Zij vinden dat theater maken overal kan.

Voor het jaarlijks terugkerende jongerenproject Total Loss is dit keer gekozen voor een locatie in Klazienaveen, namelijk in één van de kassen van Drenthe Flowers.

Mooie dingen in Klazienaveen

De eigenaren van Drenthe Flowers, de gebroeders Waninge, hebben daarvoor zelfs hun bedrijfsvoering aangepast. “Die stekjes planten we gewoon een weekje later.”, aldus één van de 3 broers. “Het is goed om te laten zien dat er mooie dingen gemaakt worden in Klazienaveen.”

De kas aan de Strijp 8 in Klazienaveen is daarom in de herfstvakantie de locatie voor ‘Total Loss’. Tien theatermakers en 30 jongeren uit Drenthe gaan daar werken aan de voorstelling ‘Pluk de Dag’. Op 26, 27 en 28 oktober is die voorstelling te zien.

Pluk de Dag

Pluk de Dag is een voorstelling over verwondering, het leven pakken, om je heen kijken en zien wat je hebt. Dat thema is Drenthe Flowers op het lijf geschreven. Zij staan daarom hiervoor graag voor een week lang hun kas af. Pluk de Dag wordt gemaakt in samenwerking met de dansers van Teddy’s Last Ride (ontstaan vanuit Club Guy & Roni), Urban House en Studio Tape.

De kaartverkoop voor Pluk de Dag is inmiddels gestart via www.loods13.nl. De kaarten kosten € 7,50 voor de try-outs en € 10,00 voor de voorstelling.

(Afbeelding: www.loods13.nl / Bron: emmen.nu)

from to
Uitgaan