EEM Groepenkasten

Loopgroep brengt Bevrijdingsvuur naar Klazienaveen

nationaal comite 4 en 5 mei bevrijdingsvuurKlazienaveen – Sinds 2000 brengt de Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen om de 5 jaar al hardlopend het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Nederland. Het betreft een estafetteloop van ongeveer 160 km.

Aan dit gezellige evenement doen vele lopers van de Loopgroep mee, waarbij ze om de beurten lopen om het Bevrijdingsvuur op die manier naar Klazienaveen te brengen. De lopers worden vergezeld door een bus en een aantal fietsers.

Bevrijdingsvuur

Vanavond tegen 19.00 uur zal de bus met de lopers vertrekken vanaf de Praxis in Klazienaveen richting Wageningen. Daar zijn tal van activiteiten in het kader van de Dodenherdenking en de Bevrijding van Nederland, exact 70 jaar geleden. Er zijn meerdere groepen lopers die naar andere eindbestemmingen vertrekken. Afhankelijk van de te lopen afstand starten de lopers die van ver komen het eerst. Loopgroep Klazienaveen zal vannacht rond 0.00 uur op 5 mei mogen vertrekken. Op basis van de afstand is de verwachting dat het Bevrijdingsvuur rond 14.30 – 15.00 uur in Klazienaveen terug zijn.

Het laatste stukje zullen alle lopers gezamenlijk naar het eindpunt lopen, het Oorlogsmonument bij de Norit. Bij het oorlogsmonument zal de Loopgroep worden onthaald door een comité uit Klazienaveen voor het Bevrijdingsfeest aan wie ze het Bevrijdingsvuur zullen overhandigen. Iedereen is van harte welkom bij dit onthaal.Back To Top