EEM Groepenkasten

LTO glaskracht wil heroverweging windpark Klazienaveen

windmolen windmolens windenergie - pixabayKlazienaveen -De gemeente Emmen moet de plannen voor een windpark in het Rundedal in Klazienaveen opnieuw overwegen. Dat is de mening van LTO Glaskracht, de belangenorganisatie van glastuinbouwers.

Breed draagvlak

De plannen voor 6 windmolens hebben bij de omwonenden een breed draagvlak, volgens LTO. Door de realisatie van de windturbines kan zo’n 7 miljoen kuub gas bespaard worden. Uit onderzoek naar het initiatief blijkt tevens dat een groot gedeelte van de energiebehoefte in het cluster Klazienaveen kan worden opgewekt met het windpark. LTO Glaskracht laat in een brief aan het college van B en W weten dat er kan worden gesteld dat het voor de verduurzaming en daarmee de toekomst van het glastuinbouwcluster Klazienaveen cruciaal is dat het windpark tot ontwikkeling komt.

Onacceptabel

De gemeente Emmen heeft recentelijk besloten verder te gaan met de plannen voor windparken aan de N34, de Zwartenbergerweg en aan de Pottendijk. LTO Glaskracht vindt het ‘onacceptabel dat politieke motieven de aanleiding zijn om niets te doen met een perspectiefrijk project’.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top