EEM Groepenkasten

LTO: Tuinbouw Klazienaveen moet verduurzamen

windmolen windmolens windenergie - pixabayKlazienaveen – De Land- en Tuinbouworganisatie LTO Glaskracht heeft in een brief aan de gemeente Emmen en de Provinciale Staten om hulp gevraagd. Zij zijn van mening dat de tuinbouw in Klazienaveen moet verduurzamen en luiden daarom de noodklok.

Het tuinbouwgebied levert bloemen, planten en groenten aan supermarkten, bloemisten en winkeliers. Cees Ruhé van LTO Glaskracht laat weten dat er vanuit de kopers steeds vaker de vraag komt hoe duurzaam die producten zijn. “We zijn er al veel mee bezig, maar er moet gewoon meer gebeuren.”, aldus Ruhé.

Verduurzamen door windmolens

Al eerder hebben tuinders in de omgeving van Klazienaveen laten weten windmolens in het gebied te willen. De gemeente Emmen was echter een andere menig toegedaan. LTO Glaskracht dringt in brieven aan de gemeente en de Provinciale Staten opnieuw aan op het belang van verduurzaming, met als doel beide partijen meer bewust te maken van de noodzaak van verduurzaming.

Volgens Ruhé willen de bedrijven in het gebied graag windmolens. “Daar hebben ze profijt van en zo kunnen ze verduurzamen.”, pleit Ruhé.

Samenwerking

Ruhé is van mening dat het plan van de gemeente Emmen om samen te werken met het Duitse Haren op het gebied van windmolens veel te lang gaat duren. Volgens hem is er een oplossing op korte termijn nodig. “Die samenwerking gaat jaren in beslag nemen.”, meent hij.

LTO Glaskracht hoopt dat de gemeente en de provincie aan de Klazienaveense tuinders denkt op het moment dat er windmolens geplaatst moeten worden. De gemeente Emmen heeft laten weten binnenkort met een reactie te komen, meldt RTV Drenthe.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top