EEM Groepenkasten

Luchtmacht oefent met F-16’s boven Drenthe

f16 koninklijke luchtmacht vliegtuigen pixabayDrenthe – De Nederlandse Luchtmacht gaat met F-16-vliegtuigen de komende weken oefeningen boven Drenthe en het oefenterrein van de Marnewaard uitvoeren. Van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 1 september wordt er ’s ochtends en ’s middags gevlogen.

F16’s

De Fighter Weapons Instructor Training (FWIT) Close Air Support (CAS) F-16-vliegers oefenen dan samen met eenheden van de Koninklijke Landmacht.

In totaal zullen er 8 F-16’s worden ingezet die elke dag zullen opstijgen vanaf vliegbasis Leeuwarden. De laatste 2 dagen zullen ook Apache gevechtshelikopters van de vliegbasis Gilze-Rijen aan de oefeningen deelnemen.

Informatie

Er kan van deze planning worden afgeweken vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden.

Kijk voor meer informatie over de vliegbewegingen op www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen of op www.defensie.nl/onderwerpen/oefeningen/luchtmacht of kijk op NOS Teletekst pagina 766.

Vragen of klachten

Heb je vragen of eventuele klachten over geluidhinder? Bel dan met het gratis telefoonnummer 0800-0226033 of ga naar www.defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims/geluidsoverlast.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top