EEM Groepenkasten

M.C. Black Eagle verbetert record toertocht ruimschoots

mc black eagleZwartemeer  – Met ruim 150 deelnemende motoren en trikes heeft Motorclub Black Eagle uit Zwartemeer zaterdag hun eigen record van de toertocht van 5 jaar geleden met 110 deelnemers ruimschoots verbeterd.

Het was een zeer ruime opkomst. De motorliefhebbers kwamen massaal aangereden en de organisatie, die hoopte op circa 120 deelnemers, was blij verrast door de hoge opkomst: 150! Dit aantal overtrof de verwachting ruimschoots, zodat de club met trots kan zeggen dat hun doel, het verbeteren van het oude record, bereikt was tijdens hun 25-jarig jubileum.MC Black Eagle De vele belangstellenden die overal in Zwartemeer langs de weg stonden te kijken, hadden dan ook geen reden tot klagen, want de motorrijders lieten hun bolides even extra horen.MC Black Eaglemc black eagleOm klokslag 13.00 uur werd er gestart vanaf het motor-clubhuis. De route ging via Barger-Compacuum en de Viertorenbrug in Emmer-Compascuum over de Foxel richting Emmererfscheidenveen en Emmerhout. Bij laatst genoemde was er een ingeplande stop bij verzorgingstehuis De Horst. Hierna werd de tocht voortgezet via Angelslo en Barger-Oosterveld richting Nieuw-Dordrecht. Via Klazienaveen over de Bladderswijk naar Oranjedorp en Parc Sandur. Hierna werd via Nieuw-Amsterdam, Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek, langs de rand van het Bargerveen en Klazienaveen het thuishonk in Zwartemeer weer opgezocht. De eerste motoren werden zo tegen 15.00 uur alweer gesignaleerd in het dorp.

mc black eagle

Van links naar rechts: Ger Vrieswijk, Bertus Wegkamp, Sjoerd Paas en Hendri Hoogenberg (eigen foto)

MC Black Eagle, Bertus Wegkamp

Oud voorzitter en mede oprichter Bertus Wegkamp

De vrijdagavond werd gevierd met een optreden van de partyband Forr-Al. Tevens werd er afscheid genomen van voorzitter Bertus Wegkamp. Wegkamp, een van de oprichters van de MC Black Eagle, is sinds het oprichten van de club 25 jaar geleden al voorzitter. Na 25 jaar werd het tijd voor een (jongere) opvolger (Jaap Vos) verteld medeoprichter Wegkamp. Maar het bloed kruipt waar het kan gaan: Bertus blijft wel nauw bij de club betrokken.Back To Top